Κορνεδάκια





Ήθελα να κάνω κάτι τσιοκολατένιο το σαβατοκύριακο, αλλά κάνοντας την  βολτούλα μου πέρασα μπροστά απο ένα ζαχαροπλαστείο και είδα -σαν θεία επιφοίτηση- μπροστά στη βιτρίνα τα κορνεδάκια!! (πού είσασταν χρυσά μου εσείς τόσο καιρό;; ε;;)
Αγαπημένο γλυκό παλιών καλών εποχών! Σφολιάτα γεμιστή με κρέμα ζαχαροπλαστικής και ροζέτα σαντιγύς με αμύγδαλο φιλέ και κερασάκι ή σκέτη σαντιγί στη γέμιση (γυφτιάάάά ). Απορώ πως το είχα ξεχάσει! Ισως γιατί δεν είμαι πελάτης ζαχαροπλαστείων, ίσως γιατί έκαναν την εμφάνιση τους άλλα μοντέρνα γλυκά, τα οποία θα φέρει κάποιος για δώρο και θα τα χλαπακιάσω.....

Αυτή ήταν η προσδοκία της βιτρίνας, άκρως γκουρμεδιάρικη:




Με το που γύρισα σπίτι έψαξα να βρω συνταγές. Το να κάνεις αυτά τα γλυκά είναι εύκολο, το δύσκολο είναι να βρεις το κατάλληλο γκατζετάκι, δηλαδή αυτα τα μεταλλικά χωνάκια.

Λογικά, αν ζείτε σε μεγάλες πόλεις όλο και κάπου θα τα βρείτε και σε καλές τιμές. Εαν ομως είστε στην επαρχία θα τα βρείτε δύσκολα συν οτι θα σας κοιταν σαν εξωγίηνο οταν τα ψάχνετε συν αν τα βρείτε θα τα χρυσπληρώσετε!!! Η καλή νοικοκυρά ομως ξέρει κι άλλο μονοπάτι..... τα βρήκα στο ιντερνετ σε χαμηλή τιμή αλλά θα κάνανε κανα μήνανα έρθουν και η λιγούρα δεν μπορούσε να περιμένει........
Τη λύση μας την δίνει το blog της Puppeta's απ την οποία πήρα και τη συνταγή εδω


Υλικά:
  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • βούτυρο λιωμένο
  • 1 σαντιγί
  • 1 κρέμα στιγμής βανίλια
  • προαιρετικά: λίγο ινδοκάρυδο,αμύγδαλο φιλέ, τρούφα ή οτι άλλο θέλετε
σιρόπι
  •  1 κούπα νερό
  • 1,5 κούπα ζάχαρη
  • 1 κ σ γλυκόζη 
  • λιγο λεμόνι
Εκτέλεση:

1. Κόβουμε στη σφολιάτα σε λωρίδες και βουτυρώνουμε κάθε λωρίδα. Σε κάθε ένα χωνάκι, το βουτυρώνουμε και τυλίγουμε τη σφολιάτα σε σχήμα σπιράλ. Βουτυρώνουμε απο πάνω και αραδειάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα
2. Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20-30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. τα αφήνουμε να κρυώσουν και μετά τα ξεφορμάρουμε {στο ξεφορμάρισμα δυσκολεύτηκα λίγο γιατί είχα σκέτο αλουμινόχαρτο και χρειάστηκε να το κόψω.}
3.  Οση ώρα τα αφήνουμε να κρυώσουν, ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά. Παίρνουμε ένα ενα τα κορνεδάκια και τα βουτάμε στο χλιαρό σιρόπι ισα να βραχούν. Τα αραδειάζουμε σε ενα ταψάκι.
4. Ετοιμάζουμε την κρέμα στιγμής σύμφωνα με τις οδηγίες
5. Ετοιμάζουμε και τη σαντιγί. Την ανακατεύουμε απαλά μαζί με την κρέμα μέχρι να ομογενοποιηθεί
6. Γεμίζουμε τα κορνεδάκια με την κρέμα και προαιρετικά πασπαλίζουμε με αμύγδαλο ή τρούφα

MoOd: κουζινικές χειροτεχνίες!! 

Εγω δεν είχα χαρτόνι και τα βιβλιοπωλεία είχαν ήδη κλέισει, οπότε έκανα πατέντα τα χωνάκια με σκέτο αλουμινόχαρτο


Σίγουρα θέλουν αρκετό βουτύρωμα, σε σχέση με τα αλουμινένια και είναι λίγο μπελάς στο να βγει το αλουμινόχαρτο.
Επίσης μου βγήκαν "ξεβράκωτα", δηλαδή είχαν τρύπα και απο τις δυο μεριές και έμοιαζαν με σωλήνες και οχι με κορνέδες!! Λ Ε Π Τ Ο Μ Ε Ρ Ε Ι Α Α Α Α !! ;)







Εκτύπωση

8 σχόλια:

  1. Και τα 2 σχόλια στα έγραψα όταν ήμουν στη δουλειά (τώρα πια σου γράφω από το σπίτι). Αυτό που έλεγε ότι δεν μου αρέσει το ινδοοκάρυδο κι αν γίνεται να το παραλείψω... Μπουααααααααα! Έλεγα επίσης ότι έχω πολλάααα χρονια να φάω κορνέ! Ούτε σε ειδοποίηση στο mail σου ήρθε κάτι;
    Όπως και να 'χει συγχύστηκα λιγάκι, μήπως μπορώ να πάρω ένα να γλυκαθώ;;;; Χα,χα,χα,χα! Τί κορνέ, τί σωλήνες! Η γεύση μετράει! Φαίνονται πολύ αφράτα και νόστιμα!
    Καλό βράδυ και καλή ξεκούραση! Να έχεις μια όμορφη εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. οχι δεν μου ηρθε τιποτα στο μαιλ! μονο το σχολιο που αναρωτιεσαι !! χαχαχα μαλλον με σαμποταρει κανενας εκει στη γοογλε που θελει να κανει διαιτα και δεν τον αφηνω!
    φυσικα και μπορεις να μη βαλεις ινδοκαρυδο! προαιρετικα ειναι αυτα ! εγω τα πασπαλιψα με αχνη!
    μονο ενα? παρε δυο να ερθεις στα ισια σου απ τη συγχυση!
    Επισης καλή εβδομάδα να έχεις κα καλό βραδυ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ μου αρέσουν έτσι διαμπερή τα ρολάκια σου!
    Πραγματικά κλασικό και πολύ αγαπημένο το γλυκό σου Αναστασία!
    Μου αρέσει που για χάρη της λιγούρας βρίσκεις λύσεις και δεν σταματάς πουθενα!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημερα ερμιόνη μου!!! ναι το εχω αυτό το χούι, να προσπαθώ να βρίσκω λιγούρικες λύσεις!!
    και μένα μου άρεσαν τελικά ετσι πιο γκουρμεδιάρικα!
    Καλή εβδομάδα να έχεις :*

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γεια χαρα!
    Τα κορνεδακια σου φαινονται νοστιμοτατα
    και κατ εμε ειναι πολυ πιο εμφανισμα απο τα τυποποιημενα (τα οποια βρισκω κιτς).

    Σε ακολουθω κι εγω :)
    http://beautyfollower.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σ' ευχαριστω!!
    παντως κανανε θραυση ανεξαρτήτου οψεως! Και Τα ονομασα με καινούργιο πιασάρικο ονομα "Γλυκα γεμιστά κανελόνια"! Τρέμε Βέφα!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή