Σπιτική Λεμονάδα






Δεν λέω, καλές οι συνταγές με φαγητά, άλλα αν δεν έχεις και κάτι παγωμένο να τα συνοδεύσεις, να ξεδιψάσεις κάνεις μια τρύπα στο νερό!!. 
Μια ωραία ιδέα, εκτός απο τα κλασσικά οπως οι μπύρες, τα αναψυκτικά, κλπ είναι οι φρέσκοι χυμοί που ετοιμάζουμε με τα φρούτα εποχής. Λεμονάδες, βυσσινάδες, κανελάδα, κοκτέιλ με φρούτα, δίνουν μια ανάσα δροσιάς στα ζεστά καλοκαιρινά απογεύματα. 
Η λεμονάδα είναι το πιο εύκολο ποτό και το πιο γευστικό και ωφέλιμο στην υγεία (αν δεν το παρακάνουμε με τη ζάχαρη!!). Τώρα που σεργιανίζετε στα νησιά βρείτε λεμονιές και κόψτε κάνα φρέσκο μυρωδάτο λεμόνι και ετοιμάστε μια σουπερ λεμονάδα!
Η συνταγή είναι απλή: λεμόνια, ζάχαρη, νερό και μπόλικα παγάκια!

Υλικά:
  • 500 μλ Χυμός απο φρέσκα λεμόνια
  • 350 γρ ζάχαρη
  • 1 φλ νερό

(συνήθως η ζάχαρη είναι ίση με το χυμό λεμονιού, αλλά για τα δικά μου γούστα είναι πολύ γλυκό)

Εκτέλεση:

1. ετοιμάζουμε πρώτα το σιρόπι. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πάρει μια βράση και να διαλυθεί η ζάχαρη. Το αφήνουμε στην άκρη μέχρι να κρυώσει
2.  Στύβουμε  τα λεμόνια και τα σουρώνουμε να μην έχουν ίνες και κουκούτσια
3. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού στο σιρόπι και ανακατεύουμε με ενα σύρμα.
4. Αδειάζουμε τη λεμονάδα μας σε γυάλινα μπουκάλια και τα φυλάμε στο ψυγείο
5.  Για να την σερβίρουμε, σε ένα ποτήρι βάζουμε 1/3 λεμονάδα και συμπληρώνουμε τα 2/3 με κρύο νερό.

*Αντί για νερό μπορούμε να βάλουμε σόδα ή ανθρακούχο νερό
** Λίγα φυλλαράκια δυόσμου θα δώσουν μια φρέσκαδα στη λεμονάδα καθώς και λίγο τριμμένο τζίντζερ
***Για πιο ρομαντική ή εντυπωσιακή εμφάνιση μπορούμε να ρίξουμε 2-3 σταγόνες κόκκινου χρώματος ζαχαροπλαστικής

Print Friendly and PDF

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου