Κι όμως!!! το λατρεμένο καλοκαιρινό κοκτέιλ έγινε κέικ!!
Ψάχνοντας να βρω διάφορα καλοκαιρινά κοκτέιλ για να απολαύσουμε την αυγουστιάτικη πανσέληνο έπεσα πάνω σε αυτή τη συνταγή απο το αγαπημένο blog της Ερμιόνης! Μου έκανε εντύπωση και μου κίνησε την περιέργεια αυτο το κοκτελοκέικ! Δεν το λες και κλασσικό μαμαδίστικο γλυκό, αλλά απ οτι φαίνεται είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο!
Έτσι βρήκαμε την υγειά μας να 'μαστε στη μόδα, εμείς που μεθάμε με πορτοκαλάδες και μιλκσεικ....
Τελικά μετά απο πολύ ψάξιμο η συνταγή που εκτελέστηκε ειναι αυτή -με παραλλαγές- και έκλεψε εντυπώσεις! Δεν χρησιμοποίησα το γλάσο αλλά κάλυψα το κεικ με σαντιγί φυτική και κομματάκια ανανά. Άμα είχα κάνα δυο ομπρελίτσες απ αυτές που βάζουν στα κοκτέιλ θα έμοιαζε με κοσμοπολίτικη τούρτα!!
{ερμιόνη μου, η συνταγή σου θα εκτελεστεί την επόμενη φορα ;) }
{ερμιόνη μου, η συνταγή σου θα εκτελεστεί την επόμενη φορα ;) }
Υλικά :
- 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 3/4 κ.γ.μαγειρική σόδα
- 1/2 κ.γ.αλάτι
- 100γρ. βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου
- 3/4 της κούπας καστανή ζάχαρη (αν δεν έχτε βάλτε κανονική, αλλά εχει διαφορά)
- 1 κ.σ. ρούμι
- 2 μεγάλα αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 κούπα γάλα καρύδας
- 1/2 κούπα ανανάς κομπόστα ψιλοκομμένος χωρίς το σιρόπι
Για την επικάλυψη
- 1 κούπα ζάχαρη άχνη
- 3 κ.σ. χυμός από την κομπόστα ανανά
- 1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση:
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180. Βουτυρώνουμε ένα ταψί, το καλύπτουμε με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος στη βάση και στα πλάγια και βουτυρώνουμε ξανά πάνω από το χαρτί.
2. Σε ένα μπωλ ενώνουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά.
3. Στον κάδο ενός μίξερ χτυπάμε καλά το βιτάμ με την καστανή ζάχαρη μέχρι να δημιουργηθεί μία ομοιογενής κρέμα.
4. Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα και χτυπάμε καλά. Προσθέτουμε το ρούμι και συνεχίζουμε μέχρι να ενσωματωθεί. Προσθέτουμε το γάλα καρύδας και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθεί. Τέλος ρίχνουμε σταδιακά το μείγμα με το αλεύρι μέχρι να ενσωματωθεί. Ρίχνουμε τον ανανά και ανακατεύουμε με μία κουτάλα για να πάει παντού.
5. Ρίχνουμε το μείγμα μας στο ταψί και ψήνουμε για 40 λεπτά. Οπως είναι ζεστό το σιροπιάζουμε (ανακατεύουμε λίγο ρούμι και λίγο χυμό απ την κομπόστα). Αφήνουμε το κείκ να κρυώσει τελείως πριν το καλύψουμε με την επικάλυψη.
Για την επικάλυψη
Σε κατσαρολάκι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά ρίχνουμε την ζάχαρη άχνη και τον χυμό από την κομπόστα ανανά. Ανακατεύουμε αρκετά μέχρι να απορροφηθεί ο χυμός από τη ζάχαρη και να μην σβολιάζει. Στην αρχή η άχνη θα σβολιάζει αλλά συνεχίζοντας το ανακάτεμα θα ομογενοποιηθεί.
Καλύπτουμε το κέικ μας και σερβίρουμε.
*Αν θέλουμε αντί για επικάλυψη, στολίζουμε με ινδοκάρυδο και κερασάκια μαρασκίνο ή σαντιγί και κομμάτια ανανά όπως έκανα εγώ
Είμαι ήδη στη δουλειά και ακόμα μόνη (ουχί σαν το λεμόνι!). Θα είμαι πολύ περιληπτική... Σλουρπ!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜ' αρέσουν το κέϊκ, ο ανανάς, η σαντιγύ και το "πάντρεμά" τους μου φαίνεται πολύ ωραίο. Γεια στα χέρια της Ερμιόνης, αλλά και στα δικά σου και στις παραλλαγές σου!
Όσο για τη γαλατόπιτα, τσάκισα ολίγη(;) χθες το βράδυ, διότι πώς να αντισταθώ;;;; Πες μου πώς! Έκανα όμως και μια δικιά μου τσαχπινιά... Πρόσθεσα στην κρέμα και λίγη βανίλια σε σκόνη. Πάντως στο αποτέλεσμα δεν την κατάλαβα, μη σου πω ότι πιο πολύ κατάλαβα το λεμόνι!
Τώρα είναι σπίτι και με περιμένει να σχολάσω! Ως εργένισσα την έχω όλη δική μου! (τα τεντόπανα που λέγαμε) Χα,χα,χα,χα!
Σ' ευχαριστώ και πάλι για τη διευκρίνηση!
Καλό απόγευμα και καλή συνέχεια!
χαίρομαι που σου άρεσε!!! ισως αν δεν έβαζες ή έβαζες λιγότερο λεμόνι να αναδεικνύονταν η βανίλια!!
ΔιαγραφήΚαλό βραδυ!!
Χαίρομαι πολύ που έριξα την ιδέα και σε ευχαριστώ πολύ για την αναφορά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι ιδιαίτερο κεκάκι πάντως. Το είδα τώρα και το θυμήθηκα πάλι :)
Φιλιά
Γειά σου ερμιόνη μου με το υπεροχο μπλογκ σου που βλέπουμε τις εικονες και τρέχουμε στην κουζίνα!!! πολυ ωραιο το κεικ ξετρελαθηκαν ολοι!! σαν να εχεις κλεισει το καλοκαιρι μεσα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλο μεσημέρι φιλάκια!!