Κεικ Αμβούργου





Το Σαββάτο πήγα μια επίσκεψη λόγω γιορτής και κεράστηκα αυτό το σούπερ κεικ! Είναι ένα κέικ που συνήθως παλιά, το φτιάχναν σε γιορτές , θυμάμαι που το έφτιαχνε και η γιαγιά μου για το πανηγύρι της γειτονιάς.
Το πως πήρε αυτή την ονομασία ούτε και ξέρω. Ένα απλό σιροπιαστό κέικ είναι με αμύγδαλα και σοκολάτα αλλά μέσα στην απλότητα του είναι θεϊκό!
Μόλις μου έφεραν το πιατάκι με την κομματάρα, ξαναθυμήθηκα τη γιαγιά μου και απορούσα πως μου ξέφυγε αυτή η συνταγή τόσα χρόνια!
Δυστυχώς δεν μπορούσα να το φωτογραφίσω καλά, γιατί είχα όλες τις θείτσες που με κοιτούσαν σαν εξωγήινη. Σου λέει, πάει το κορίτσι το 'χασε! τη βάρεσε η ζέστη στο κεφάλι και φωτογραφίζει φαγητά!!!χαχαχαχαχαχα :P
Θα το ετοιμάσω μόνη μου και θα κάθομαι να το φωτογραφίζω μέχρι να φαγωθεί! Αλλά μέχρι να το κάνω εγώ, ας μοιραστώ τη συνταγή μαζί σας για να το απολαύσετε.


Υλικά: 
  • 225 γρ βούτυρο 
  • μισή κούπα ζάχαρη 
  • 4 αβγά 
  • 2,5 κούπες αλεύρι 
  • 1 κ. σ. μπέικιν 
  • 3 κ .σ γάλα 
  • 1 βανίλια ή ξύσμα πορτοκάλι
  • 125 γρ. κουβερτούρα κομμένη σε κομματάκια 
  • 1 κούπα αμύγδαλα φιλέ 
για το σιρόπι 
  • 1,5 κούπες ζάχαρη 
  • 1 κούπα νερό 
  • λίγο χυμό λεμονιού 
Εκτέλεση:

1. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να ασπρίσει. Προσθέτουμε τα αυγά, το μπέικιν, το αλεύρι και το γάλα
2. Βουτυρώνουμε ένα ταψί και αδειάζουμε το μίγμα. Απο πάνω πασπαλίζουμε την κουβερτούρα και τα αμύγδαλα
3. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180, για 40-45 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει
4. Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά για 5-8 λεπτά (μετράμε μόλις αρχίσει να κοχλάζει)
5. Σιροπιάζουμε το κρύο κέικ με χλιαρό σιρόπι. Μόλις τραβήξει το σιρόπι κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε

*μπορούμε να βάλουμε λίγη σοκολάτα μέσα στο κεικ κ απο πάνω τα αμύγδαλα
Print Friendly and PDF

2 σχόλια:

  1. Μου αρέσουν τα σιροπιαστά κεκάκια!
    Το συγκεκριμένο είναι ωραίο και εύκολο!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου ερμιόνη !! όντως τα σιροπιαστά έχουν άλλη χάρη !!
      Καλό μεσημέρι, φιλάκια!!

      Διαγραφή