Γαλατόπιτα χωρίς φύλλο







Λένε οτι "Όταν η ζωή σε κερνάει λεμόνια , ζήτα αλάτι, τεκίλα και κάνε πάρτυ"!!. Όταν σε κερνάει γάλα, κάνε ρυζόγαλο ή εναλλακτικά Γαλατόπιτα!

Μου φέρανε φρέσκο γάλα (κατσικίσιο) και μιας και αυτο το ΠΣΚ έχει πλατσούρισμα το λυπήθηκα να το αφήσω να χαλάσει. Έψαχνα να βρω τι να το κάνω για να μη πάει χαμένο. Το ρυζόγαλο σίγουρα δεν είναι κάτι που μπορείς να το πάρεις μαζί στην παραλία γιατί θα γίνει νερομπλιάξ! Φύλλο για μπουγάτσα γλυκιά ούτε λόγος, βαρεμάρα στο φούλ και για άνοιγμα και για εξόρμηση στο σούπερ για κατεψυγμένο, οπότε άνοιξα το μαγικό βιβλίο της κουζίνας (τον μαμαδοτσελεμεντέ) και βρήκα μια Π Α Ν Ε Υ Κ Ο Λ Η  συνταγή για γαλατόπιτα και το κυριότερο; ΧΩΡΙΣ φύλλο!
Στην ουσία πρόκειται για μια απλή κρέμα φούρνου, η οποία μόλις κρυώσει κόβεται σε κομμάτια σαν πιτούλα. Είτε σκέτη είτε με άχνη και κανέλα το σίγουρο είναι οτι θα φαγωθεί τσακ μπαμ!



Υλικά:
  • 1 λίτρο γάλα
  • 4 αυγά
  • 1 φλ σιμιγδάλι ή αλεύρι ή μισό μισό
  • ξύσμα απο ένα λεμόνι και το χυμό απο το μισό
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • 250 γρ ζάχαρη

Εκτέλεση:

1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, το σιμιγδάλι (εγω έβαλα μισό φλ ψιλό σιμιγδάλι και μισό αλεύρι), το ξύσμα, 3 κουταλιές ζάχαρη, το βούτυρο και τα αφήνουμε να βράσουν ανακατεύοντας με το σύρμα μέχρι να γίνει κρέμα. Αποσύρουμε απ τη φωτιά
2. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού στο μίξερ για 5 λεπτά ισα ισα να ασπρίσει. Τα προσθέτουμε στην κρέμα ανακατεύοντας πολύ καλά
3. Αδειάζουμε την κρέμα σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε για 45-50 λεπτά στους 200 βαθμούς μέχρι να κάνει μια κρούστα απο πάνω. Αν βάλουμε ένα μαχαίρι πρέπει να βγαίνει καθαρό
4. Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε κομμάτια. Σερβίρουμε με άχνη και κανέλα



Το πρώτο κομμάτι ειναι της μαγείρισσας, για να συνοδέψει μια παγωμένη φραπεδιά στη δροσιά της αυλής!


Εκτύπωση

4 σχόλια:

  1. Ντολμαδάκι μουουουου! Το αλεύρι είναι για όλες τις χρήσεις ε; Πολύ εύκολη φαίνεται! Ό,τι πρέπει για να ξαναμπώ σιγά σιγά στα μαγειρέματα... Έχει χάρη που λιγουρεύτηκα τη γαλατόπιτά σου, αλλιώς δεν έχω καμιά διάθεση να περάσω ούτε δίπλα από την κουζίνα μου (ακόμα).
    Πολλά φιλιά και καλό απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλως την!!! :)
      ναι αλευρι για ολες τις χρήσεις ειναι! ορμα στην κουζίνα ανασκουμπώσου οτι πρέπει να συνοδέψει μια παγωμένη φραπεδιά!! ειδικα ζεστη ζεστή ειναι κολαση!
      Καλη επιτυχία αναμένω εντυπώσεις!! Καλο απογευμα!

      Διαγραφή
    2. Μόλις την έβγαλα από το φούρνο! Περιμένω να κρυώσει λιγάκι για να τη δοκιμάσω. Σ' ευχαριστώ για την απάντηση!
      Πολλές κι όμορφες καληνύχτες!

      Διαγραφή
    3. καλημερουδια!!! περιμένω εντυπώσεις!! εμεινε κανενα κομματι για πρωινό η την εξαφανίσατε με το που βγήκε απ τον φούρνο;; !!!

      Διαγραφή