Μια κότα μα ποια κότα; μια Πανακότα!!





Λατρεύω τα κρεμώδη γλυκίσματα! Φέτος έκανα πρώτη φορά Πανακότα! Νόμιζα οτι είναι κάτι το δύσκολο, γιατί με τη ζελατίνη δεν τα πάω και πολύ καλά  Μπορώ να πω οτι (σχεδον) το πέτυχα!! Την έκανα σε ατομικά φορμάκια για πιο ευπαρουσίαστη, αλλά δεν μου έπηξε και πολύ, έμοιαζε με ζελέ!. Ίσως ήθελε λιγότερο γάλα ή λίγη ακόμη ζελατίνη. Έγινε πεντανόστιμη όμως και φαγώθηκε αμέσως! Τώρα που της πήρα τον αέρα την επόμενη φορά θα την πετύχω.

Η πανακότα λοιπόν, ειναι Ιταλικό γλυκάκι που σημαίνει «μαγειρεμένη κρέμα». Δεν περιέχει αυγά και γίνεται μόνο με γάλα. Είναι ελαφρύ, δροσερό, οτι πρέπει για το καλοκαίρι. 

Υλικά:
  • 1100ml γάλα (καλύτερα βάλτε 1000)
  • 400ml κρέμα γάλακτος
  • 6 βανίλιες
  • 2 κουταλιές ζάχαρη
  • 20γρ ζελατίνη (είτε φακελάκια είτε σκόνη)
  • λίγο νερό
  • σάλτσα ή μαρμελάδα φράουλας ή σοκολάτας ή καραμέλας
  • φρέσκα φρούτα
Εκτέλεση:

1. Βράζουμε το γάλα με την κρέμα και προσθέτουμε τη ζάχαρη και τις βανίλιες ανακατεύοντας λίγο να διαλυθούν και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
2. Βράζουμε λίγο νερό σε ένα μικρό κατσαρολάκι και διαλύουμε τις ζελατίνες τις οποίες ρίχνουμε στο γάλα ανακατεύοντας λιγάκι.
3. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και το βάζουμε σε μακρόστενη φόρμα ή σε ατομικά ποτήρια και την τοποθετούμε στο ψυγείο.
4. Την επόμενη μέρα ξεφορμάρουμε σε πιατέλα και περιχύνουμε με τη σάλτσα φράουλας και στολίζουμε με φρέσκα φρούτα
Print Friendly and PDF

4 σχόλια:

  1. Με τα φρούτα και τη σάλτσα φράουλας πρέπει να έγινε εξαιρετική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ναι, με τα φρούτα έγινε και πιο χορταστική!

      Διαγραφή
  2. Είναι πραγματικά εύκολο και άκρως ικανοποιητικό γλυκάκι, δροσερό που επιδέχεται πολλές παραλλαγές!
    Από τη φωτογραφία πάντως φαίνεται πραγματικά υπέροχο!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπέρα ερμιόνη μου!!! όντως έχει πολλές παραλλαγές, φαντασία να έχεις!!
    με το τρίτο ξεφορμάρισμα το πέτυχα!! τώρα που πήρα τον αέρα την επόμενη φορα θα το κάνω πιο φαντασμαγορικό!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή