Πατάτες σουφλέ ή ογκρατέν



 Ενα εύκολο και νόστιμο φαγητό για τις μέρες που δεν ξέρουμε τι να μαγειρέψουμε!!

Πατάτες σουφλε!! Πατατούλες και κασέρια στο φούρνο.

Υλικά:
πατάτες
τυρί
κασέρια
γάλα εβαπορέ
πιπέρι

Εκτέλεση:
1. Βράζουμε τις πατάτες να μαλακώσουν λίγο (αντί να τις τηγανίζουμε)
2. Μόλις κρυώσουν τις κόβουμε σε ροδέλες σα τσιπς αλλά όχι τόσο λεπτές
3. Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ και βάζουμε εναλάξ πατάτες, τυρί και κασέρι
4. Σε ενα μπολάκι ανακατεύουμε λίγο εβαπορέ με λάδι ή βουτυρο, το πιπέρι και περιχύνουμε τις πατάτες. Αν χρειαστεί ρίχνουμε λίγο ακόμα εβαπορέ. Δεν βάζουμε φρέσκο γάλα γιατί θα μείνει νερουλό. Αντί για εβαπορέ μπορούμε να βάλουμε κρέμα γάλακτος
5. Ψήνουμε για 30-50 λεπτά να λιώσουν τα κασέρια και να ψηθούν οι πατάτες


*Μια άλλη εκδοχή που μου αρέσει περισσότερο, είναι να τρίψουμε τις πατάτες στον τρίφτη αφού τις βράσουμε! απλώνουμε στο βουτυρωμένο πυρέξ μια στρώση βάζουμε τη φέτα και απο πάνω λίγη ακόμα πατάτα με τα κασέρια. Ψήνουμε 30 λεπτά και 5 λεπτά στο γκριλ! Γίνεται σα κρέμα, σα πουρές και έχει πιο πλούσια γεύση.



Print Friendly and PDF

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου