Γλυκό ψυγείου με Ζελέ






Το καλοκαίρι πλησιάζει σιγά σιγά, η θερμοκρασία ανεβαίνει και τι καλύτερο από ένα δροσερό γλυκό ψυγείου! Πασίγνωστο γλυκάκι με φρυγανιές, κρέμα ζαχαροπλαστικής και ζελέ που ολοι έχουμε φάει απ τα χεράκια της μαμάς μας. Είναι ελαφρύ, πανεύκολο και οτι πρέπει για τις καλοκαιρινές λιγούρες.


Υλικά:

  • 1 πακετάκι (μονό) φρυγανιές
  • 2 φακελάκια κρέμα στιγμής με γεύση βανίλια
  • 700 ml γάλα
  • 2 φακελάκια φρουί ζελέ ό,τι γεύση σας αρέσει(συνήθως φράουλα ή κεράσι για να κάνει μια ροζουλί αντίθεση)
  • 2 ποτήρια ζεστό νερό
  • 2 ποτήρια κρύο νερό
  • 1 κομπόστα ροδάκινο(προαιρετικά)
για το σιρόπι
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 κούπα νερό
Εκτέλεση:
1. Ξεκινάμε απ’ το ζελέ. Βάζουμε σε ένα μπολ το περιεχόμενο των δύο φακέλων. Προσθέτουμε τα 2 ποτήρια ζεστό νερό και ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί το ζελέ. Προσθέτουμε τα 2 ποτήρια κρύο νερό και βάζουμε το ζελέ, αφού κρυώσει καλά,στο ψυγείο (για 30 λεπτά περίπου).

2. Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι να λιώσει καλά η ζάχαρη. Αδειάζουμε σε ένα μπολ και βουτάμε μία-μία τις φρυγανιές μέσα σε αυτό και τις τοποθετούμε σε ένα ταψάκι μέχρι να καλυφθεί ο πάτος

3. Χτυπάμε το γάλα με τα δύο φακελάκια κρέμα στιγμής, μέχρι να πήξει.
4. Αδειάζουμε τη χτυπημένη κρέμα πάνω από τις φρυγανιές και τη στρώνουμε ομοιόμορφα. Βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει καλά.
5. Σε αυτή τη φάση εάν χρησιμοποιήσουμε κομπόστα, αφήνουμε τα ροδάκινα να στραγγίσουν καλά σε ένα τρυπητό. Βγάζουμε το ταψί από το ψυγείο και τα αραδιάζουμε όμορφα επάνω στην κρέμα. Εάν θέλουμε μπορούμε να μην τα βάλουμε ολόκληρα,αλλά να τα κόψουμε σε φετούλες και να τα απλώσουμε σε όλη την επιφάνεια της κρέμας.
6. Βγάζουμε το ζελέ από το ψυγείο και με ένα κουτάλι το ρίχνουμε σιγά-σιγά πάνω από την κρέμα. Το ζελέ δεν πρέπει να είναι τελείως υγρό αλλά να έχει αρχίσει να πήζει λιγάκι, ώστε να μπορέσει να σταθεί πάνω στην κρέμα, διαφορετικά θα φύγει όλο απο τα πλαϊνά του ταψιού
7. Μεταφέρουμε με προσοχή το γλυκό στο ψυγείο και αφήνουμε να πήξει καλά το ζελέ(3-4 ώρες).

*Αντί για φρυγανιές μπορούμε να βάλουμε μπισκότα πτι μπερ ή σαβαγιάρ ή τις φρυγανιές από τον φούρνο της γειτονιάς που είναι πιο μεγάλες
** Αν χρησιμοποιήσουμε κομπόστα, για να μην πάει χαμένο το σιρόπι το βάζουμε στο ζελέ αντί για κρύο νερό ή βουτάμε τις φρυγανιές σε αυτό. ΑΝ βάλετε τα σαβαγιάρ δεν χρειάζεται σιρόπιασμα!κάντε κρέμα κορν φλάου κατσαρόλας και ρίξτε την ζεστή.
*** Προαιρετικά, μπορούμε να βάλουμε πάνω απ την κρέμα φετες απο κομπόστα ροδάκινο, φράουλες ή ανανά κονσέρβα 




δείτε το βίντεο:

Print Friendly and PDF

8 σχόλια:

  1. Απλό κι αγαπημένο από όταν ήμασταν παιδιά!
    Πολύ μ΄αρέσει και σε εμφάνιση και σε γεύση σίγουρα.

    Γεια σου Αναστασία!
    Z.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Ζαμπια!! ακριβως μαμαδίστικο γλυκο!

      Διαγραφή
  2. Aγαπημένο μαμαδίστικο γλυκάκι, ελαφρύ και δροσερό!
    Οτι πρέπει τώρα που άρχισαν οι ζέστες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μαμαδίστικο, δροσερό και αγαπημένο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου εφη!! οντως αγαπημενο γλυκο που εχιε μεγαλώσει γενιες!!

      Διαγραφή