Γλυκό Κεράσι



                            

Τα γλυκά κουταλιού αναμφίβολα είναι τα αγαπημένα όλων μας! Πάντα η μητέρα μου και η γιαγιά μου έφτιαχναν τέτοια γλυκά και περίμενα πως και πως να με αφήσουν να "καθαρίσω" τις κατσαρόλες με το κουτάλι! Και τι πιο ωραίο απο το να τα κάνουνε μόνες μας να μυρίσει το σπίτι. Επίσης  είναι ωραία ιδέα να τα χαρίσουμε για δωράκι είτε για να συνοδεύσουν τα παγωτά μας τώρα που καλοκαίριασε! 
Έχουμε μια τεράστια κεράσια στην αυλή και το γλυκό κεράσι δεν έλειπε ποτέ απο το σπίτι! Όλως περιέργως τα συγκεκριμένα κεράσια δεν γίνονται μαρμελάδα (βγάζουν πολυ ξινίλα και δν λιώνουν εύκολα) αλλα κάνουν ένα κουταλάτο μουρλια!!! Φέρνει και λίγο στο βύσσινο η γεύση και το χρώμα και εξαφανίζεται αμέσως!!

Υλικά: 

  • 1 κιλό Κεράσια χωρίς κουκουτσι
  • 1 κιλό Ζάχαρη
  • 2 κουταλιές Γλυκόζη
  • 1 βανίλια
  • Νερό


Εκτέλεση: 

1. Η πιο βαρετή διαδικασία είναι σίγουρα το ξεκουκούτσιασμα! Αν έχετε το μαραφετάκι λύσατε τα χέρια σας, αλλιώς με ένα μαχαιράκι με μύτη κόβεται πάνω το κοτσάνι και ζουλάτε το κουκούτσι προς τα πάνω

                                          

2. Αραδιάζουμε τα κεράσια σε μια κατσαρόλα εναλλάξ με τη ζάχαρη. Δηλαδή μια στρώση κεράσια, μια στρώση ζάχαρη. Τα αφήνουμε 2 ωρίτσες για να βγάλουν τα ζουμάκια τους

                        

3. Βράζουμε σε δυνατή φωτιά ανακατεύοντας απαλά. Προσθέτουμε 1,5 φλιτζάνι νερό, τη γλυκόζη και τη βανίλια και αφήνουμε να βράσουν για 30 λεπτά
4. Αδειάζουμε το γλυκό σε αποστειρωμένα βαζάκια, τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και έπειτα τα σφραγίζουμε και τα γυρνάμε ανάποδα.
Εκτύπωση

4 σχόλια:

  1. Σε ποιον δεν αρέσει αυτό το τραγανό γλυκάκι??
    Πολύ ωραίο σου έγινε, καλοφάγωτο!
    Καλό μεσημέρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα φιλενάδα!! ευχαριστώ! ήδη το ένα βαζάκι μισοφαγώθηκε!

      Διαγραφή
  2. Αχ τί πάθαμεεεε... Αυτό το ξεκουκούτσιασμα με σκοτώνει! Γιατί να μην τα βάλουμε με τα κουκούτσια μέσα, να τα βγάζει ο καθένας στην άκρη του πιάτου του να τελειώνουμε; :)
    Μέχρι να το πάρω απόφαση, στείλε μου ένα πιατάκι της τεμπέλας... Μ'αρέσει το γλυκό κεράσι!
    Πολλά φιλιά και καλό μεσημέρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχα και να έχεις το σόι καλεσμένο και να αρχίσουν όλες οι θείτσες να φτύνουν τα κουκούτσια!!! φτου η μια φτου η άλλη να σε κοπεί η όρεξη!! χαχαχα (δεν ειν' κακή ιδέα πάντως!)
      επειδή το πιατάκι δεν ξέρω αν θα φτάσει σώο, θα φάω μια γερή κουταλιά στην υγεία σου!

      Διαγραφή