Χικ! Μεθυσμένα... χικ!







Τα μεθυσμένα είναι ένα πανεύκολο και νηστίσιμο γλυκό που γίνεται με ρετσίνα (ή με λευκό κρασί και τσίπουρο). Άνετα μπορεί να χαρακτηριστεί σαν "κουραμπιές της σαρακοστής". Η κλασσική συνταγή γίνεται με λουκούμι ενώ μπορούμε άνετα να κάνουμε παραλλαγές στη γέμιση όπως μαρμελάδα ή μήλα. Μη το παρακάνετε με τη ρετσίνα ή με το τσίπουρο γιατί καθε μπουκιά θα είναι και από ένα ΧΙΚ!! ;) 

εγώ τα γέμισα με ότι μαρμελάδα μου έμεινε, για να φτιάξω καινούριες τώρα που καλοκαίριασε !

Υλικά(50 κομμάτια):
  • 2 ποτήρια του νερού λάδι
  • 1 ποτήρι ρετσίνα
  • 1 κιλο φαρίνα
  • 1 βανίλια
  • 1.5 κουτ γλ. αμμωνία
  • Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Γέμιση: λουκούμια μικρά, μαρμελάδα, μήλα

Εκτέλεση:

1. Διαλύουμε την αμμωνία σε λίγη ρετσίνα
2. Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε καλά το λάδι με τη ρετσίνα, την αμμωνία, τη βανίλια
3. Προσθέτουμε το αλεύρι σιγά σιγά πλάθοντας με τα χέρια. Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή
4.  Χωρίζουμε τη ζύμη σε μπαλίτσες. Παίρνουμε κάθε μπαλίτσα αι την ανοίγουμε σε πιτάκι στην παλάμη μας. Στη μέση βάζουμε απο ένα λουκούμι ή λίγη μαρμελάδα και το πλάθουμε σε μισοφέγγαρο ή στρόγγυλο σα μπισκοτάκι. 
5. Τα αραδείαζουμε σε λαδωμένο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο (180 βαθμοί) για 20 -25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. ΠΡΟΣΟΧΗ  δεν τα βάζουμε κολλητά γιατί απλώνουν

*μη τα παραγεμίσετε με μαρμελάδα γιατί καθώς απλώνουν φεύγει όλη η μαρμελάδα στο ταψί!





Print Friendly and PDF

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου