Ταραμοκεφτέδες






Οι απόκριες σιγά σιγά φτάνουν στο τέλος τους. Φάγαμε, ήπιαμε και απο Καθαρά Δευτέρα αποτοξίνωση!Και Καθαρά Δευτέρα χωρίς ταραμά δεν γίνεται!! Φέτος δοκιμάστε να φτιάξετε μόνοι σας σπιτικό ταραμά και ταραμοκεφτέδες για να συνοδέψουν το σαρακοστιανό σας τραπέζι

Υλικά:

  • 150 γρ.ταραμά άσπρο ή κόκκινο
  • 1 κρεμμύδι μέτριο ξερό τριμμένο
  • 4 – 5 φέτες ψωμί ξερό μουσκεμένο και καλά στυμμένο
  • άνηθο, μαϊντανό, δυόσμο ψιλοκομμένα
  • λίγο πιπέρι
  • λίγο λάδι (2 – 3 κ.σ.)
  • φρυγανιά τριμμένη
  • αλεύρι
  • λάδι για τηγάνισμα

Εκτέλεση:


1. Μουσκεύουμε τον ταραμά σε λεκανίτσα με νερό για 15-20 λεπτά. Τον σουρώνουμε καλά με λεπτή σίτα και τον βάζουμε σε άλλο μπολ (το νερό το πετάμε)
2. Ρίχνουμε το κρεμμύδι,το ψωμί, άνηθο, μαϊντανό και δυόσμο το πιπέρι και ζυμώνουμε το μίγμα
3. Αν βγει αραιό ρίχνουμε λίγη φρυγανιά 1 – 2 κουταλιές
4. Ζυμώνουμε το μείγμα και πλάθουμε κεφτέδες. Τους αλευρώνουμε και τους τηγανίζουμε κι απ’τις δυο πλευρές. Τους βγάζουμε και τους ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί. Σερβίρονται ζεστοί
Print Friendly and PDF

2 σχόλια: