Ταράμ Τατατάμ....Ταραμάς





Οι απόκριες σιγά σιγά φτάνουν στο τέλος τους. Φάγαμε, ήπιαμε και απο Καθαρά Δευτέρα αποτοξίνωση!Και Καθαρά Δευτέρα χωρίς ταραμά δεν γίνεται!! Φέτος δοκιμάστε να φτιάξετε μόνοι σας σπιτικό ταραμά και ταραμοκεφτέδες για να συνοδέψουν το σαρακοστιανό σας τραπέζι

 Υλικά 

  • 4-5 πατάτες μέτριες
  • 4 κ.σούπας κόκκινο ταραμά
  • 1-1,5 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 φλ. ανθρακούχο νερό ή σόδα
  • 1-1,5 λεμόνια τον χυμό

Εκτέλεση:

1. Βράζουμε απο βραδύς τις πατάτες για να κρυώσουν
2. Βάζουμε τον ταραμά στο μούλτι και τον χτυπάμε προσθέτοντας σταδιακά ελαιόλαδο. Χτυπάμε ρίχνουμε λάδι, χτυπάμε ρίχνουμε λάδι.
3. Προσθέτουμε το ανθρακούχο νερό και συνεχίζουμε το χτύπημα στο μούλτι.
4. Προσθέτουμε τις πατάτες μας λίγες λίγες και συνεχίζουμε το χτύπημα.
5. Στο τέλος ρίχνουμε το χυμό απο τα λεμόνια και συνεχίζουμε το χτύπημα για να φτιάξουμε τον ταραμά. Δοκιμάζοντας, προσθέτουμε αν θέλουμε και άλλο λεμόνι

*Αντί για πατάτες μπορούμε να βάλουμε ψωμί που έχουμε μουλιάσει
Εκτύπωση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου