Τάρτα με Κοτόπουλο και Πράσα








Αυτή την τάρτα την ετοίμασα από το μυαλό μου, στα κουτουρού λόγω ξαφνικών μουσαφίρηδων. 

Δεν είχα χρόνο να ψάξω στο ιντερνετ για καμιά εύκολη συνταγή και συνδύασα  στο μυαλό μου οτι ξέρω απο κουζινοανακατώματα! Στο ψυγείο δεν είχα πολλά υλικά,  το κοτόπουλο που περίσσεψε από το μεσημέρι, ένα πράσο (το οποίο προοριζόταν για πρασόπιτα, αλλά θυσιάστηκε με δόξα και τιμή λόγο μουσαφηρέων ), μισό γιαούρτι, 2 αυγά και λίγο βούτυρο. Οπότε τι να κανεις να ξεντροπιαστείς;; βαζεις τη φαντασία και το μυαλό να δουλέψουν και αυτοσχεδιάζεις!!

 Γλυκάκι ευτυχώς υπήρχε, απο αυτα τα ετοιμα κεικ, τα οποία τα φυλάμε ως κόρη οφθαλμού σε κατασκότεινα ντουλάπια για να κεράσουμε αν έρθει κάποιος "ακάλεστος" και τα οποία,  ως συνήθως, καταλήγουν στο δικό μου πιάτο.

Η τάρτα έγινε ωραία μεν,  αλλά την επόμενη φορά θα την τροποποιήσω για να γίνει ακόμα καλύτερη!


Υλικά(ταρτιέρα 23 εκ):

για την τάρτα:
  • 1,5 φλ αλεύρι
  • 1 κουταλια μαργαρίνη παγωμένη
  • λίγο νερό
  • αλάτι
για τη γέμιση:
  • 1 πράσο μεγάλο
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • στήθος κοτόπουλου μαδημένο (βρασμένο ή οτι απέμεινε μαγειρεμένο)
  • αλατοπίπερο
  • 2 αυγά
  • μισό γιαούρτι πλήρες
  • μαϊντανός
  • λίγη φέτα 
Εκτέλεση:

1. Ετοιμάζουμε την ζύμη της τάρτας για να παγώσει. Ανακατεύουμε με τα χέρια το βούτυρο με το αλεύρι και το αλάτι να γίνουν τρίμματα. Ρίχνουμε λίγο λίγο το νερό ζυμώνοντας μέχρι να έχουμε μια ελαστική ζύμη. Αν χρειαστεί προσθέτουμε αλέυρι

2.Τυλίγουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά

3.  Ψιλοκόβουμε τα πράσα και τα κρεμυδάκια και τα σωτάρουμε στο τηγάνι με λίγο λάδι. Ρίχνουμε και το κοτόπουλο και αφήνουμε 5 λεπτα να ψηθεί και αυτό. Αποσύρουμε απο τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσουν




4.  Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200. Βάζουμε λίγο βούτυρο σε μια ταρτιέρα και απλώνουμε το ζυμάρι να καλύψει και τα τοιχώματα. Τρυπάμε με το πηρούνι και βάζουμε να ψηθεί για 5 λεπτα.

5.  Σε ενα μπολ χτυπάμε τα αυγά, το μαϊδανό αλατοπίπερο, το γιαούρτι το τυρί και ρίχνουμε τα πράσα ανακατεύοντας πολύ καλά.
6. Βγάζουμε την τάρτα απ το φούρνο και αδειάζουμε τη γέμιση. Στρώνουμε να πάει παντού ομοιόμορφα και ψήνουμε για 30-40 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και σερβίρουμε

*Μη βάλετε μπέικιν στην τάρτα δεν χρειάζεται 
**Το ξερό κρεμμύδι θα ταιριάζει περισσότερο, αλλα δεν είχα!
***Το γιαούρτι μάλλον το ήθελε όλο το κεσεδάκι και λιγότερη φέτα
Print Friendly and PDF

4 σχόλια:

  1. Πολύ ωραία τάρτα! Η γέμιση είναι απολύτως του γούστου μου! Μια χαρά τους περιποιήθηκες τους μουσαφίρηδες νομίζω! Μπράβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τελικά εγινε ωραία!!! κεράστηκαν οι μουσαφίρηδες κεραστήκαμε και μεις μη μείνουμε με το παράπονο!!! ωραίος τρόπος να αξιοποιείς το κοτόπουλο που περισσεύει.

      Διαγραφή
  2. Μου τρέχουν τα σάλια μόνο με την ιδέα! τέλεια συνταγή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. φαντάσου και να την κάνεις !!! γιαμ γιαμ!!

      Διαγραφή