Ψωμοκεφτέδες



ψωμοκεφτέδες


Μια έξυπνη και οικονομική ιδέα για να αξιοποιήσουμε το ψωμί που περίσσεψε απο το σαββατοκύριακο, είναι οι ψωμοκεφτέδες! Είναι πανεύκολοι, νόστιμοι και ιδανικός μεζές για τσίπουρο ή για νηστεία.Στις βόρειες χώρες συνήθως αυτοί οι κεφτέδες βράζονται δεν τηγανίζονται, αλλά επειδή αυτή η εκδοχή είναι ολίγον μπλιάξ για την ελληνική καλοφαγία, θα επιμείνουμε στους τηγανιτούς για να τους φχαριστηθούμε κιόλας! Συνοδεύονται τέλεια με κόκκινη σάλτσα, μαγιονέζα ή τζατζίκι


Υλικά:

  • 1 φραντζόλα μπαγιάτικο ψωμί
  • 1 κ.σ.λάδι
  • 1 1/2φλ. γάλα ή νερό στη νηστεία
  • Αλατοπίπερο
  • κόκκινο πιπέρι
  • 2 αυγά
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • ρίγανη, θυμάρι ή δυόσμο
Εκτέλεση:
1. Βγάζουμε την ψίχα απο το ψωμί και τη μουσκεύουμε ελαφρά στο γάλα (ή στο νερό)
2. Στύβουμε το ψωμί απο το γάλα και προσθέτουμε τα αυγά, αλατοπίπερο, κόκκινο πιπέρι, μαϊντανό, κρεμμύδι τα μυρωδικά και το λάδι
3. Ζυμώνουμε τους κεφτέδες, η ζύμη να είναι σφιχτή, τους αλευρώνουμε ελαφρά και τηγανίζουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Τους βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί


*στη νηστεία παραλείπουμε τα αυγά και βάζουμε λαχανικά πχ καρότο τριμμένο, κολοκυθάκι, κρεμμύδι
Print Friendly and PDF

4 σχόλια:

  1. Αναστασία μου, πρέπει να είναι πεντανόστιμοι οι κεφτέδες σου! Μπράβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειναι Αναστασια!! και τετοιους καιρους που δεν πεταμε τιποτα, ειδικα το ψωμι ειναι ιδανικη λυση!! και ευκολος μεζες αν ερθει παρεα σπιτι :)

      Διαγραφή
  2. Ώρες ώρες γίνονται κάτι απίθανα φαγητά από τόσο απλά και "ταπεινά" υλικά που μένω... Μπράβο Αναστασία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Ελεάννα μου!!! ορισμένα "παλιά" φαγητα ειναι παρεξηγημένα και ξεχασμένα αλλα ολη η νοστιμιά τους κρύβεται στην απλότητα τους! τελικά ενα φαγητό δεν χρειάζεται την αρτα με τα γιάννενα και περίεργα υλικά για να είανι νόστιμο και χορταστικο! :)

      Διαγραφή