Κεικ με Λεμόνι και γιαούρτι









Ενα εύκολο, μυρωδάτο κέικ, με μια ιδιαίτερη γεύση! Ιδανικό για το κολατσιό μικρών και μεγάλων και συνοδευτικό με τον απογευματινό καφέ μας.

Υλικά
1,5 φλ. τσ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουτ. τσ. μπέικιν
Μισό κουτ. τσαγιού αλάτι
250 γρ. γιαούρτι (οχι λάιτ!)
1,5 φλ. τσαγιού ζάχαρη
3 αυγά
Ξύσμα και χυμός από 2 λεμόνια
1 βανίλια
8 κουταλιές σπορέλαιο


Εκτέλεση:

1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και λαδώνουμε/αλευρώνουμε ελαφρά μια μεγάλη μακρόστενη φόρμα για κέικ
2. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν και το αλάτι.
3. Στο μίξερ χτυπάμε μαζί το γιαούρτι,το ένα φλιτζάνι ζάχαρη, τα αυγά, το ξύσμα και την βανίλια.
4. Προσθέτουμε κουταλιά-κουταλιά το αλεύρι, ανακατεύοντας στη χαμηλή ταχύτητα. Μόλις ενσωματωθούν τα υλικά, ρίχνουμε και το σπορέλαιο και ανακατεύουμε καλά.
5. Το αδειάζουμε στη φόρμα και ψήνουμε για 50 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει καλά. (κανουμε το τεστ με το μαχαίρι για να δούμε αν ψήθηκε)
6. Ετοιμάζουμε το σιρόπι. Σε ενα μικρό κατσαρολάκι βράζουμε τον χυμό λεμονιού και το μισό φλ. ζάχαρη που κρατήσαμε, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και το σιρόπι να γίνει διάφανο. Tο αφήνουμε στην άκρη.
7. Μόλις βγάλουμε το κέικ από το φούρνο, όπως είναι καυτό, κάνουμε πολλές τρύπες σε όλη την επιφάνεια με ένα ξυλάκι από σουβλάκι,το περιχύνουμε προσεκτικά με το σιρόπι και το αφήνουμε να το τραβήξει
Print Friendly and PDF

2 σχόλια:

  1. Το άρωμα και η γεύση του λεμονιού κάνουν τα κέικ πολύ ιδιαίτερα! Μου αρέσει πολύ που το κέικ σου είναι σιροπιαστό! Μπράβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δεν ειναι πολυ σιροπιαστό να σε λιγώσει! ισα ισα να έχει μια υγρασία και πιο εντονη τη γεύση του λενονιου! :)

      Διαγραφή