Το shortbread είναι ένα είδος μαλακού μπισκότου, το οποίο είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο στην Σκωτία και στην Αγγλία. Το συγκεκριμένο γλυκό αποτελείται από τη βάση μπισκότου, μια στρώση κρέμα καραμέλας και μια στρώση σοκολάτας.Κόβεται σε μικρά τετράγωνα κομμάτια, σα μπισκοτάκια, και συνοδεύει τον καφέ ή το τσάι μας και αποτελεί μια σούπερ λιχουδιά για τα παιδιά. Είναι αρκετά μπελαλίδικη η παρασκευή του αλλά το αποτέλεσμα μας αποζημιώνει και με το παραπάνω!
Υλικά:
Για τη βάση:
- 120 γρ. βούτυρο παγωμένο σε κυβάκια
- 60 γρ. ζάχαρη
- 180 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Για την καραμέλα:
- 200 γρ. σοκολάτα γάλακτος ή μισή μισή με κουβερτούρα
Εκτέλεση:
1. Χτυπάμε στο μουλτι τα υλικά της βάσης με κοφτά χτυπήματα να γίνουν σαν ψίχουλα.
2. Σε ένα τετράγωνο ταψί στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί και εκεί μέσα πλάθουμε ομοιόμορφα τη ζύμη να καλύψει τον πάτο του ταψιού.
3. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς και αφού τρυπήσουμε με ένα πιρούνι την επιφάνεια της ζύμης, ψήνουμε για 30 λεπτά. Όταν το βγάλουμε πρέπει να έχει ροδίσει πάρα πολύ καλά.
4. Για την καραμέλα, βάζουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα πάνω σε μέτρια φωτιά και όταν αρχίσουν να λιώνουν ανακατεύουμε συνέχεια και αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά χωρίς να σταματήσουμε να ανακατεύουμε. Πρέπει να αποκτήσει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα και να είναι παχύρρευστο το μείγμα.
5. Αδειάζουμε την καραμέλα πάνω από την ψημένη ζύμη η οποία έχει κρυώσει. Αφήνουμε να κρυώσει και η καραμέλα
6. Για το στρώμα της σοκολάτας λιώνουμε σε μπαίν μαρί τη σοκολάτα και την περιχύνουμε πάνω από το γλυκό απλώνοντας να καλυφθεί όλο.
7. Τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο για μια νύχτα και την επομένη το κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια.
Πολύ ωραίο γλυκάκι και εύκολο στην παρασκευή! Μπράβο!
ΑπάντησηΔιαγραφήευχαριστώ!!! {συγνωμη για την καθυστερηση αλλα τωρα μου έβγαλε ειδοποίηση για το σχόλιο!!! ντοιγκ!!!}
Διαγραφή