Κέικ Σοκολάτας με Παντζάρι





Ναι, με παντζάρι!!! H παρακάτω συνταγή μπορεί να μην είναι η καταλληλότερη επιλογή για πρωινό ή για βραδινό λόγο σοκολάτας, αλλά τα υλικά τα οποία το απαρτίζουν το κατατάσσουν στα πιο υγιεινά και ασυνήθιστα γλυκά αλλά και στα πιο νόστιμα συνάμα. Ο πολτός παντζαριού το κάνει απίστευτα αφράτο, ζουμερό και νόστιμο χωρίς να αλλοιώνει την γεύση και το άρωμα. Κανείς δεν πρόκειται να καταλάβει τι περιέχει αυτό το κείκ και είναι μια έξυπνη ιδέα για να φάνε τα παντζάρια τα μικρά παιδιά ή ακόμα και εσείς που στραβομουτσουνιάζετε στη θέα. Μόνο μην αποκαλύψετε το μυστικό προτού φαγωθεί, γιατί θα καταλήξετε να φάτε μόνες σας όλο το ταψί!!. Ευτυχώς που υπάρχουν και αυτά τα γλυκά και τρώμε κάνα ζαρζαβατικό δηλαδή…!

Υλικά:

  • 150 γρ. μαλακό βούτυρο
  • 250 ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 200 γρ γιαούρτι
  • 250 γρ. αλεύρι
  • 75 γρ. κακάο
  • 2 κουταλάκια σόδα
  • 2 κουταλάκια μπεικιν
  • μια πρέζα αλάτι
  • 200 μλ δυνατό καφέ χλιαρό
  • 150 γρ. παντζάρια βρασμένα και πολτοποιημένα ή τριμμένα στο λεπτό τρίφτη

Εκτέλεση:

1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
2. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε το γιαούρτι και το αλάτι.
3. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το κακάο, την σόδα και το μπεικιν και τα προσθέτουμε προσεκτικά στο προηγούμενο μείγμα εναλλάξ με το καφέ.
4. Προσθέτουμε πολύ προσεκτικά τα παντζάρια και ανακατεύουμε ελαφρά με μια σπάτουλα.
5. Αδειάζουμε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη φόρμα ή ταψί (23 εκ) και ψήνουμε για 1 ώρα και 15 λεπτά. Ενδεχομένως να χρειαστεί και λίγο παραπάνω οπότε κάνουμε το τεστ με το μαχαίρι. Αν βγει καθαρό τότε είναι έτοιμο.
6. Αφήνουμε να κρυώσει για μερικά λεπτά και το βγάζουμε από το ταψί
7. Σερβίρουμε με γλάσσο σοκολάτας ή ζάχαρη άχνη
Print Friendly and PDF

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου