Σπιτική Πραλίνα





Ποιος δεν τρελαίνετε για την πραλίνα! Αγαπημένη λιχουδιά για όλες τις ηλικίες που μπορούμε να την απολαύσουμε είτε με μια φέτα ψωμί είτε στα γλυκά είτε σκέτη κάνοντας βουτιά με το κουτάλι! Αυτή είναι η συνταγή για σπιτική πραλίνα όπως την έκανε η μητέρα μου και η γιαγιά μου. Δεν διαφέρει πολύ από τις έτοιμες το σίγουρο όμως είναι οτι είναι πιο νόστιμη και υγιεινή. 




Υλικά:
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 100γρ κουβερτούρα
  • 150γρ βιτάμ
  • 2 κουτ σούπας άχνη (κοσκινισμένη)
  • 4 κουτ σούπας κακάο (κοσκινισμένο)
  • τριμμένο φουντούκι

Εκτέλεση:

1. Λιώνουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο σε μπεν μαρί.
2. Ανακατεύουμε το ζαχαρούχο με την άχνη και το κακάο και την λιωμένη σοκολάτα...
3. Τέλος βάζουμε τα τριμμένα φουντούκια και το αδειάζουμε σε ένα αποστειρωμένο βάζο.
4. Μόλις κρυώσει το βάζουμε στην συντήρηση του ψυγείου και μόλις πήξει είναι έτοιμη.

*Αντι για κουβερτούρα μπορείτε να βάλετε γάλακτος ή να την παραλέιψετε τελείως αυξάνοντας τις κουταλιές κακάο(όπως την έκαναν οι γιαγιάδες μας παλιά)

Print Friendly and PDF

2 σχόλια:

  1. Με τα υλικά που έχει είναι σίγουρα πεντανόστιμη! Αραγε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το συγκεκριμένο μίγμα και για πρώτη ύλη σε τρουφάκια (εφόσον πήξει βέβαια);;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χμμμμ δεν το έχω δοκιμάσει να σου πω την αλήθεια!! φοβερή ιδέα παντως!! αλλά σιγουρα πρέπει να βάλεις και μπισκότα μέσα και να τα ανακατέψεις γιατί δεν είναι αρκετά πηχτή και δεν θα πλάθεται μόνη της. Αν το δοκιμάσεις περιμένω εντυπώσεις ;)

      Διαγραφή