Φέτος είχα πάρα πολλές κολοκύθες γλυκές, και δεν ήξερα τι να τις πρωτοκάνω. 2 τις έκανα μαρμελάδα και τις άλλες τις άφησα στην άκρη για γλυκό και για πίτα γλυκιά τώρα τα χριστουγέννα! Ώσπου μια μέρα ακούστηκε ένα ΜΠΑΜ!! η μια κολοκύθα μας άφησε χρόνους!! έσκασε (ελπίζω οχι απο το κακό της) μάλλον απ τη ζέστη μέσα στο κελάρι. Δεν ήθελα να την πετάξω και έψαχνα να βρω τι να κάνω την λίγη που διασώθηκε. Βρήκα αυτή την εύκολη (και πεντανόστιμη όπως αποδείχθηκε, η οποία λέγεται και Λωλή, και είναι συνταγή της Σίφνου (την είχε δείξει και ο μαμαλάκης). Εμένα η κολοκύθα ήταν πολύ λιγότερη του κιλού, και του μισού κιλού σίγουρα!, και πειραματίστηκα λίγο με τις δοσολογίες
Υλικά:
- 3 φλυτζάνια κολοκύθα κομμένη σε μικρά και λεπτά κυβάκια
- Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
- 1 νεροπότηρο χυμό πορτοκαλιού
- 1 νεροπότηρο ελαιόλαδο
- 1 ποτήρι νερού ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι του καφέ κονιάκ
- 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- ½ κουταλάκι γλυκού τριμμένο γαρίφαλο
- 2 κουταλάκια γλυκού μπέικιν πάουντερ (ή μαγειρική σόδα)
- 2 κουταλιές σούπας μέλι
- 300 γρ. μαύρη σταφίδα
- ½ κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις {αν βάλουμε φαρίνα παραλείπουμε το μπέικιν}
Εκτέλεση:
1. Καθαρίζουμε την κολοκύθα απο τα σπόρια και τις φλούδες
3. Σε μια λεκανίτσα ανακατεύουμε ολα τα υλικά εκτος απο το αλεύρι
4. Σιγά σιγά ρίχνουμε αλεύρι μέχρι να γίνει ένας σφιχτός χυλός όπως στο κέικ
5. Προσθέτουμε και τα κομματάκια κολοκύθας και ανακατεύουμε απαλά να πάνε παντού
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου