Μια πρόταση για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι είναι η χοιρινή πανσετα στο φούρνο. Πανεύκολο στο να γίνει,δεν θα χρειαστεί να ανακατεύετε την κουζίνα και θα έχετε αρκετό χρόνο να κάνετε τα μποτέ σας για το ρεβεγιόν.
Υλικά:
- 1 κομμάτι πανσέτα {τα κιλά ανάλογα με τις μερίδες που θέλουμε να βγάλουμε 2 κιλά = περίπου 6 μερίδες}
- σκελίδες σκόρο
- αλατι
- πιπέρι
- θυμάρι
Μίγμα: λάδι, λεμόνι, λίγο χυμό πορτοκάλι, μέλι, μουστάρδα
Εκτέλεση:
1. Σε ένα ταψάκι βάζουμε πιρούνια για βάση {σα σχάρα} και απο πάνω βάζουμε το κομμάτι της πανσέτας. Αυτό το κάνουμε για να μην ακουμπά το κρέας στο ταψί για να ψηθεί και όχι να βράσει
2. Σε ενα μπολάκι ανακατεύουμε όλα τα υλικά απ το μίγμα
3. Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και με ένα μαχαίρι ανοίγουμε τρυπούλες και μπήγουμε απο μια μικρή σκελίδα σκόρδο. Βάζουμε και το θυμάρι
4. Περιχύνουμε το κρέας με τη σάλτσα, την αλείφουμε να πάει παντού και ψήνουμε στο φούρνο στους 200 για 1 ωρα περίπου { ο χρόνος εξαρτάτε απο τα κιλά του κρέατος και τον φούρνο} στην αρχή καλυμμένο με λαδόκολα. Μόλις μαλακώσει και πιάσει κρούστα είναι έτοιμο για σερβίρισμα
* Μπορούμε να το σερβίρουμε με ρύζι ή να βάλουμε πατάτες και καρότα στο φούρνο με το ίδιο μίγμα του κρέατος (προσοχη τις πατάτες και τα καρότα γιατί ψηνονται γρηγορότερα)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου