Νηστίσιμα Αλμυρά Μπισκότα





Τώρα με τη νηστεία η λιγούρα χτυπάει κόκκινο!!! Θέλω συνέχεια να μασουλάω κατιτις και ειδικά αλμυρά!! Τι καλύτερο απο αλμυρά μπισκότα ή κριτσίνια με λιαστή ντομάτα, ελιές και μυρωδικά.
Πιστέψτε με, είναι πολύ καλύτερα από τα μη νηστίσιμα με αυγά και τυριά!! 
Πειραματίστηκα με τη συνταγή γιατί δεν είχα κάποιον οδηγό μιας και χρησιμοποίησα καλαμποκάλευρο και δεν ήξερα πως θα βγουν! Τελικά ξαναέκανα και άλλη δόση γιατί η πρώτη εξαφανίστηκε! Τα έκοψα σε σχήμα αστεριού με κουπ πατ και βγήκαν 42 μπισκοτάκια! Τα οποία ήταν μια μπουκιά και γι αυτο ξαναέκανα αλλά τα έπλασα σαν κριτσίνια να είναι χορταστικά.


Υλικά:


  • 2,5 φλ καλαμποκάλευρο
  • 2 φλ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • μισό και λίγο παραπάνω φλ σπορέλαιο
  • μισό κουτ. μπέικιν
  • λίγο αλάτι
  • ρίγανη
  • πιπέρι
  • δεντρολίβανο
  • ελιές ψιλοκομμένες
  • ντομάτες λιαστές ψιλοκομμένες
  • λιγότερο απο μισό φλ νερό
  • λίγο τσίπουρο

Εκτέλεση:


1. Σε μια λεκανίτσα βάζουμε τα αλεύρια, τα μυρωδικά, το τσίπουρο, το νερό και το λάδι και ανακατεύουμε
2. Ρίχνουμε και τις ελιές και την ντομάτα και ζυμώνουμε να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε κι άλλο αλεύρι (είτε κίτρινο είτε άσπρο) μέχρι να έχουμε ένα σφιχτό ελαστικό ζυμάρι

3. Αφήνουμε το ζυμάρι σκεπασμένο ή τυλιγμένο σε μεμβράνη για 15 λεπτά
4. Ανοίγουμε με τον πλάστη φύλλο και κόβουμε διάφορα σχέδια ή πλάθουμε κορδόνια και τα κάνουμε κριτσίνια. Τα αραδειάζουμε σε ταψάκι αντικολλητικό ή με λαδόκολλα
5. Ψήνουμε για 15-20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180. Μόλις αρχίσουν να ροδοκοκκινίζουν και να είναι λίγο σκληρά τα βγάζουμε
Print Friendly and PDF

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου