Μηλόπιτα Τριφτή (Crumble)





Το πιο εύκολο, νόστιμο και γρήγορο "φάρμακο" για τις λιγούρες!! Λατρεύω τα μήλα και τις μηλόπιτες και αυτή η συνταγή μου έχει λύσει τα χέρια γιατί δεν χρειάζεται πολλά υλικά ούτε ανακατώνω και την κουζίνα. 

Υλικά:
  • 4 μεγάλα μήλα
  • 1 φλιτζάνι + 1 κουταλιά ζάχαρη
  • 1 φλ (200γρ) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 120 gr βούτυρο παγωμένο απ το ψυγείο
Εκτέλεση:


1. Ξεφλουδίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε στα 4. Κατόπιν τα κόβουμε μικρά κομματάκια (κάθε φέτα σε 4 κομμάτια) και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με λίγο ζάχαρη να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για μισή ώρα περίπου.

2. Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα και προσέχουμε να μη καούν. Θέλουμε απλά να βράσουν όχι να γίνουν πουρές. Τα αφήνουμε να κρυώσουν. Οταν κρυώσουν τα μήλα τα βάζουμε σε ένα βαθύ πυρέξ. 

3.  Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς.
4. Σε ένα βαθύ μπώλ ρίχνουμε το αλεύρι με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με το χέρι.  Στη συνέχεια κόβουμε το βούτυρο έτσι όπως είναι παγωμένο σε κύβους και το ρίχνουμε στο μπώλ. Τρίβουμε με τα δάχτυλα να ζυμωθεί έτσι ώστε να γίνει μια "ψιχουλιαστή" ζύμη.
4.  Απλώνουμε τη ζύμη πάνω από τα μήλα προσεχτικά να πάει παντού (αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε και λίγη ζύμη κάτω στο πυρέξ προτού ρίξουμε τα μήλα)
5. Ψήνουμε για 20-30 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει ελαφρά η κρούστα απο πάνω

* Αντί για μήλα μπορούμε να βάλουμε και αχλάδια, κόκκινα φρούτα ή σταφίδες και ξηρούς καρπούς

*Σερβίρετε με κουτάλα και με συνοδεία παγωτού ή κρέμας κορν φλάου είναι θεική!!





Print Friendly and PDF

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου