Πίτα του βοσκού




..ή αλλιώς κιμαδοπατατόπιτα ή μουσακάς τεμπέλικος! Ενα εύκολο και νόστιμο φαγάκι ιδανικό για τα μεσημέρια του χειμώνα (γιατί είναι λίγο βαρύ για το καλοκαίρι). Φτιάχνεται απο πουρέ πατάτας και κιμά. Είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο στην Αγγλία και έχει καθιερωθεί με την ονομασία "η πίτα του βοσκού".
Ειδικά αν μας περισσέψει κιμάς απ την προηγούμενη ειναι ωραία ιδέα για να μη πάει χαμένος


Υλικά

  • 1 κιλό κιμάς (ή ανάμεικτος ή αρνίσιος όπως είναι η κανονική συνταγή) 
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 
  • 2 μεγάλα καρότα κομμένα σε κυβάκια 
  • 1,5 φλ αρακάς βρασμένος 
  • 1 μικρή κονσέρβα καλαμπόκι 
  • 2 πιπεριές ψιλοκομμένες 
  • 2 φακελάκια πουρές πατάτας 
  • μισό φλ ζωμό κρέατος 
  • αλατοπίπερο 
  • μαϊντανός 
  • 100γρ τρμμένο κασέρι 
  • λίγη μαργαρίνη λιωμένη 

Εκτέλεση:


1. Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι και σωτάρουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές, τα καρότα, τον αρακά, το καλαμπόκι. Μόλις ψηθούν τα βγάζουμε σε ένα πιάτο 
2. Στο ίδιο τηγάνι χωρίς να βάλουμε λάδι, ρίχνουμε τον κιμά να τσιγαριστεί μέχρι να σκουρύνει λίγο. Προσθέτουμε και τα λαχανικά και λίγο λάδι και τον ζωμό και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά. Προσθέτουμε αλατοπίπερο και μαϊντανό

3. Ετοιμάζουμε τον πουρέ σύμφωνα με τις οδηγίες

4. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς
5. Σε ένα πυρίμαχο ταψάκι βάζουμε λίγο βούτυρο λιωμένο. Απλώνουμε μισή στρώση απο τον πουρέ. 

6. Πάνω απο τον πουρέ ρίχνουμε τον κιμά και απλώνουμε να καλυφθεί ομοιόμορφα. Από πάνω ρίχνουμε το τριμμένο κασέρι. Καλύπτουμε με το άλλο μισό πουρέ. Απο πάνω ραντίζουμε με λίγη μαργαρίνη λιωμένη

7. Ψήνουμε την πίτα για 30 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει ο πουρές από πάνω.

8. Μόλις το βγάλουμε απο το φούρνο το αφήνουμε λίγο να σταθεί για να μη διαλύεται στο σερβίρισμα

*Αντί για έτοιμο πουρέ μπορούμε να βράσουμε 5-6 μεγάλες πατάτες και να τις λιώσουμε μαζί με γάλα και βούτυρο


**Αν ο κιμάς είναι ήδη μαγειρεμένος πχ απ τα μακαρόνια με κιμά, κατευθείαν τον βάζουμε στο ταψί και ετοιμαζουμε τον πουρέ
Print Friendly and PDF

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου