Τα λατρεύω αυτά τα τυροπιτάκια!! είναι νόστιμα, αφράτα και μυρωδάτα! Έχω πειραματιστεί να βάλω σοκολάτα μέσα να τα κάνω κρουασάν γλυκά και μπορώ να πώ το πείραμα πέτυχε!!! :)
Υλικά:
- 1 ποτήρι γάλα
- 1 ποτήρι λάδι
- μισό καλουπάκι μαγιά
- λίγο αλάτι
- 4 αυγά
- αλεύρι όσο πάρει
Εκτέλεση:
1. Ζεσταίνουμε λίγο το γάλα για να λιώσουμε την μαγιά
2. Ρίχνουμε το λάδι, το αλάτι τα αυγά και το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια ελαστική ζύμη
3. Αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει καμιά ώρα
4. Όταν η ζύμη φουσκώσει το κόβουμε 5 μπαλίτσες και ανοίγουμε την κάθε μπαλίτσα ζύμης σε στρόγγυλο πιτάκι
5. Το κάθε στρόγγυλο πιτάκι το κόβουμε 8 τρίγωνα
6. Σε κάθε τριγωνάκι βάζουμε λίγη φέτα στη φαρδιά πλευρά και το τυλίγουμε μέχρι τη μύτη να πάρει το σχήμα του κρουασάν
7. Τα βάζουμε σε λαδωμένο ταψάκι και ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου στους 200 βαθμούς (ανάλογα το φούρνο μπορεί να θέλει παραπάνω χρόνο)
* Για να τα κάνουμε σοκολατένια, ψιλοκόβουμε λίγη σοκολάτα ή γάλακτος ή κουβερτούρα ή αλείφουμε λίγη πραλίνα και τα τυλίγουμε με τον ίδιο τρόπο
**και με καραμέλα μπισκότο
Μμμμμμμμμμμμμμμμμ!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή:) :) :)
ΔιαγραφήΑυτη τη συνταγη μου την ειχε δωσει η ανηψια μου πριν 5 χρονια και απο τοτε την φτιαχνω συνεχεια.Νοστιμοτατη και πανευκολη
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλημέρα!!! ναι ειναι πολυ ευκολα και νόστιμα!!
ΔιαγραφήΑλεύρι όσο πάρει... Δηλαδή πόσο να υπολογίζουμε, 1 κιλό περίπου, μισό κιλό πανω κάτω; Χρειάζεται ένα "πλαίσιο" θαρρώ..
ΑπάντησηΔιαγραφήoxi 1 κιλο ειναι πολυ!!!! 500γρ περιπου εξαρταται κ τι αλευρι βαζεις . πχ του μαρινοπουλου σ βγαιενι τοσο περιπου 500γρ
ΔιαγραφήΓίνεται με ξηρή μαγιά σε φακελάκι? Και αν ναι πόση βάζεις?
ΑπάντησηΔιαγραφήναι φυσικα γίνεται 1 φακελακι θα βαλεις το οποιο θ ατο ανακατεψεις με ενα ποτηρι αλευρι και ολα τα υλικα μαζι δεν θα το λιωσεις δλδ στο γαλα...ζυμωνεις και προσθετεις αλευρι αναλογα!
Διαγραφή2 φακελακια μαγια .καλη επιτυχια
ΑπάντησηΔιαγραφήπολλα δεν ειναι 2 φακελακια;;; 1 φακελακι 9γρ αντιστοιχει σε 30 γρ νωπη μαγια....... εγω μια φορα που τα εκανα με φακελακι ειχα βαλει 1 δεν ειχα θεμα.... απλη η νωπη τα κανει πιο αφρατα
Διαγραφή