Pumkin Pie







Halloween σήμερα στην Ευρώπη και Αμερική και η κολοκυθόπιτα έχει την τιμητική της!! Η τάρτα κολοκύθας συνηθίζεται απο τους αμερικάνους την μέρα των ευχαριστιών και το halloween κυρίως. Δεν την πολυσυνιθίζουμε να την κάνουμε εδω Ελλάδα με αυτή τη μορφή. Εχει μια βελούδινη και κρεμώδη υφή και είναι πολύ αρωματική. Είναι λίγο μπελαλίδικη στην ετοιμασία αλλά αξίζει!!

Υλικά:

Γέμιση:

  • 1 1/4 του φλιτζανιού πουρέ κολοκύθας σε κονσέρβα {τον πηρα απ τα ξένα}
  • 3/4 του φλιτζανιού ζάχαρη
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1/4 κ.γ. τριμμένο ginger
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1 κ.γ. αλεύρι
  • 2 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
  • 1 φλιτζάνι συμπυκνωμένο γάλα
  • 2 κ.σ. νερό
  • 1 βανίλια

Ζύμη:

  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κουταλάκι αλάτι
  • 1 κρόκο αυγόυ
  • 5 κ. σούπας κρύο νερό
  • 100 γρ. βούτυρο

Εκέλεση:


1. Για να κάνουμε τον πουρέ κολοκύθας μπορούμε είτε να βράσουμε την κολοκύθα μέχρι να μαλακώσει (αφου την καθαρίσουμε απο σπόρια και φλούδες) και να την αφήσουμε σε ένα σουρωτήρι μέχρι να αποβάλλει όλα τα υγρά της. Διαφορετικά, κόβουμε την κολοκύθα, καθαρίζουμε τα σπόρια και τις ίνες και την βάζουμε ανάποδα (με την φλούδα απο πάνω) σε μια γάστρα με μισό ποτήρι νερό και την ψήνουμε μέχρι να μαλακώσει η σάρκα (1 ωρα περίπου) στους 180 βαθμούς. Με ένα κουτάλι αφαιρούμε όλη τη σάρκα και την πολτοποιούμε

2. Για την ζύμη της τάρτας, βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι και το βούτυρο στο μπολ. Με τα χέρια ανακατεύουμε ψιχουλιάζοντας το βούτυρο με το αλεύρι να γίνει σαν τρίμμα. Ρίχνουμε έναν κρόκο αυγού ή ένα ολόκληρο αυγό. Προσθέτουμε το νερό και ανακατεύουμε μεχρι να αρχίσει να πλάθετε η ζύμη. Ζυμώνουμε καλά μέχρι να γίνει ένα ελαστικό ζυμάρι. Τυλίγουμε με μεμβράνη και βάζουμε 30 λεπτά στο ψυγείο. Την απλώνουμε σε μια ταρτιέρα (ή σε ταψάκι με ατομικές θήκες) καλύπτοντας τα πλαϊνά. Τρυπάμε με ένα πιρούνι την βάση και την ψήνουμε για 5 λεπτά στο φούρνο.

3. Αφού έχουμε ετοιμάσει τον πουρέ και έχει κρυώσει, τον ανακατεύουμε με τη ζάχαρη,την κανέλα, το τζίντζερ τη βανίλια, το αλάτι και το αλεύρι σε ένα μπολ. Αν βάλουμε πούρε κονσέρβας απλά τα χτυπάμε όλα μαζί

4. Προσθέτουμε τα αυγά και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε το συμπυκνωμένο γάλα και το νερό

5. Αδειάζουμε τον πουρέ στην τάρτα και τον απλώνουμε ομοιόμορφα.

6. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά, χαμηλώνουμε τον φούρνο στους 150 κ ψήνουμε άλλα 20- 30 λεπτά

Print Friendly and PDF

2 σχόλια:

  1. Τι όμορφη τάρτα!
    Νόστιμη σίγουρα και πολύ με ιντριγκάρει να τη φτιάξω.
    Έκανες ένα πολύ λαχταριστό γλυκό!
    Εύγε σου.

    Η κολοκύθα ιδωμένη αλλιώς, διότι εμείς πέρα των κλασικών προτάσεων δεν έχουμε να επιδείξουμε σπουδαίες εμπνεύσεις κολοκυθοπαρασκευών!

    Η κολοκύθα στο φούρνο μπαίνει και ολόκληρη, όπως είναι, όταν θέλουμε να πάρουμε την ψίχα της. Προτιμότερη η μικρή σε μέγεθος.

    Αναστασία, να σε ρωτήσω και κάτι από άλλη ανάρτηση;
    Ο τραχανάς, που έχεις χρησιμοποιήσει στη σούπα με τα λουκάνικα είναι χειροποίητος;
    Αν όχι, που τον βρίσκω;

    Καλό σου βράδυ!
    Z.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεία σου φίλη μου ευχαριστω για τα καλα σου λόγια!! η αληθεια ειναι οτι εγω την κολοκύθα περα απο το γλυκό του κουταλιού ή την κλασσική κολοκυθόπιτα με φύλλο που κάνουμε δεν ηξερα αλλη παραλαγή. Αλλα σε ένα ταξίδι μου εν οψη holowwen στο εξωτερικο εμαθα αυτη την υπέροχη τάρτα.

      ναι ο τραχανας ειναι χειροποιητος τον κάνουμε εμεις το καλοκαίρι για να περνάμε τον χειμώνα. Νομίζω έχουν και τα σουπερ μάρκετ ή διάφοροι συνεταιρισμοί. Τον εχω αναρτησει εδω http://noikokura007.blogspot.gr/2012/09/blog-post_9780.html

      Διαγραφή