Σπιτική Pizza




 Αγαπημένο φαγητό/σνακ/τσιμπολόγημα/μεζές/ορεκτικό όλων μας είναι σίγουρα η pizza!! Ένα κομμάτι ζυμάρι και μπόλικη φαντασία και όρεξη μετατρέπεται σε μια υπέροχη λιχουδιά, που συχνά έχει σαν συνέπεια τον πόλεμο για το τελευταίο κομμάτι!

Εγώ συνήθως δεν κάθομαι να κάνω ζυμάρι. Ετοιμάζω έναν χυλό και με το ψήσιμο γίνεται σαν ψωμάκι.



Υλικά:(για ένα μέτριο ταψί)
  • 1,5 φλ γάλα
  • 1 φακελάκι μαγιά ξερή (ακόμα καλύτερα είναι με μισό καλουπάκι μαγιά νωπή)
  • λίγο αλάτι, ξύδι, λάδι
  • αλεύρι όσο πάρει (2φλ περίπου)
  • λίγο βούτυρο για το ταψί
Από πάνω βάζετε ότι υλικά έχετε στο ψυγείο ή ότι άλλο λιγουρεύεστε!!

Εκτέλεση:

1.  Ζεσταίνουμε ελάχιστα το γάλα (αν βάλετε νωπή να είναι χλιαρό προς ζεστό) και διαλύουμε την μαγιά
2. Σε μια λεκανίτσα ρίχνουμε το γάλα με τη μαγιά και ανακατεύοντας ρίχνουμε λίγο ξύδι, λάδι και αλάτι
3. Προσθέτουμε το αλεύρι σιγά σιγά ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να γίνει ένας σφιχτός χυλός. ΟΧΙ ζυμάρι για να ανοίξουμε φύλλο, αλλά σφιχτός χυλός.
4. Αδειάζουμε τον χυλό σε βουτυρωμένο ταψί και με μια σπάτουλα απλώνουμε να πάει παντού. Ρίχνουμε λίγο κόκκινο πιπέρι για γεύση και χρώμα

                           
5. Από πάνω βάζουμε ότι έχουμε εύκαιρο. Εγώ τσιγάρισα 2 ντομάτες τριμμένες με κρεμμύδι, ρίγανη, σκόρδο να γίνουν σάλτσα (εναλλακτικά βάλτε κέτσαπ). Πασπάλισα τη ζύμη με φέτα τριμμένη και κασέρι τριμμένο και από πάνω έβαλα ψιλοκομμένες πιπεριές, ελιές, σαλάμι
6. Μόλις τελειώσουμε το στόλισμα της πίτσας, σκορπίζουμε λίγο βούτυρο για να λιώσει με το ψήσιμο
7.  Ψήνουμε για 30 λεπτά περίπου στους 200 βαθμούς (κλείστε τον φούρνο και βάλτε το ταψί να ακουμπήσει κάτω,  για 10 λεπτά, για να ξεροψηθεί η ζύμη)

                          \\



Print Friendly and PDF

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου