Αμερικάνικο Cheesecake






Είναι το διάσημο νεουορκέζικο cheese cake. Η κύρια διαφορά του από αυτά που φτιάχνουμε συνήθως, είναι ότι η βάση και η γέμιση ψήνονται. Συνοδεύεται πολύ ωραία με φρέσκα φρούτα, δεμένη κομπόστα ή μαρμελάδα. Πρέπει να έχετε πολύ υπομονή μέχρι να το δοκιμάσετε γιατί είναι λίγο μπελαλίδικο στο ψήσιμο και για να κρυώσει πρέπει να περάσουν 8 ωρες! 

Υλικά:

για το μπισκότο/βάση:


  • 1 κούπα σκληρό αλεύρι
  • 1/4 κούπας ζάχαρη
  • 1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
  • 1 βανίλια
  • 1 κρόκος αυγού
  • 125γρ. βούτυρο
για τη γέμιση:
  • 570γρ. τυρί κρέμα
  • 3/4 κούπας ζάχαρη
  • 1 1/2 κ.σ. αλεύρι
  • 1 1/2 κ.γ. χυμός λεμονιού
  • 2 βανίλιες
  • 3 αυγά και 1 κρόκος αυγού
  • 2 κ.σ. κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση:

1. Χτυπάμε όλα τα υλικά για τη βάση στο μίξερ και σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη.
2. Αλευρώνουμε τη ζύμη και την τοποθετούμε σε λαδόκολλα στο ψυγείο για μια τουλάχιστον ώρα
3. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τον πάτο μιας φόρμας με έλασμα διαμέτρου 21 εκ. Ανοίγουμε τα 3/4 της ζύμης σε πάχος περίπου 0,5εκ. και τοποθετούμε στη φόρμα. Ψήνουμε για 15-20 λεπτά ή έως ότου η ζύμη ροδίσει ελαφρώς. Αφήνουμε τη φόρμα να κρυώσει
4. Βουτυρώνουμε τα πλευρά της φόρμας, ανοίγουμε την υπόλοιπη ζύμη σε λωρίδες και τα καλύπτουμε.

5. Χτυπάμε το τυρί κρέμα στο μίξερ μέχρι να γίνει κρεμώδες και μαλακό. Προσθέτουμε σταδιακά τη ζάχαρη και μόλις ενσωματωθεί καλά προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά προσέχοντας να μην δημιουργηθούν σβώλοι. Δεν δουλεύουμε το μείγμα πολύ ώρα καθώς δεν πρέπει να πάρει πολύ αέρα.
6. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 250 βαθμούς. Ρίχνουμε το μείγμα του τυριού στη φόρμα και ψήνουμε για ένα τέταρτο περίπου ή μέχρι να πάρει το κέικ σκούρο καφέ χρώμα. Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει για 30 λεπτά.
Ρυθμίζουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Ξαναβάζουμε τη φόρμα στο φούρνο για 25-40 λεπτά ανάλογα με το φούρνο. Το γλυκό θα είναι έτοιμο όταν θα είναι ελαστικό στο κέντρο και φουσκωμένο στη μέση και στις άκρες.
7. Αφήνουμε το γλυκό στη φόρμα να κρυώσει για τουλάχιστον 2 ώρες πριν προσπαθήσουμε να το ξεφορμάρουμε. Στη συνέχεια το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 8 ώρες και το σερβίρουμε σε θερμοκρασία δωματίου. Για να το κόψουμε ζεσταίνουμε ένα μαχαίρι και το βουτάμε στο νερό


Print Friendly and PDF

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου