Ομελέτα φούρνου





Εύκολη, σχετικά!, ομελέτα φούρνου ιδανική για να τσιμπήσετε ένα μεζεδάκι  με την παρέα ή για βραδινό

Υλικά:
  • 4 αυγά
  • 2 κολοκυθάκια
  • 2 πιπεριές
  • 1 κρεμμύδι μέτριο
  • 1 ντομάτα μεγάλη ή 2 μικρές
  • αλατοπίπερο
  • ρίγανη, μαϊντανός, βασιλικός
  • λίγη φέτα τριμμένη
  • 2 φέτες κασέρι ψιλοκομμένες
  • 2 φέτες ζαμπόν ή σαλάμι ή γαλοπούλα ψιλοκομμένες
  • ελαιόλαδο
Εκτέλεση:

1.  Τρίβουμε στον τρίφτη τα κολοκυθάκια και το κρεμμύδι
2. Κόβουμε την ντομάτα στα 4, βγάζουμε τους σπόρους και την ψιλοκόβουμε μαζί με τις πιπεριές
3.  Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι και σοτάρουμε κάνα 10 λεπτο τα κολοκυθάκια, το κρεμμύδι και τις πιπεριές.  Προσθέτουμε την ντομάτα και ανακατεύουμε να σοταριστεί κι αυτή
4. Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα σουρωτήρι  να στραγγίσουν τα υγρά
5. Χτυπάμε τα αυγά μαζί με το αλατοπίπερο και τα μυρωδικά.
6. Σε ένα πυρεξ πασπαλίζουμε λίγη φρυγανιά και αδειάζουμε τα λαχανικά να πάνε παντού ομοιόμορφα. Βάζουμε το κασέρι, τη φέτα και το σαλάμι
7. Από πάνω ρίχνουμε τα αυγά και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι για να πάνε παντού μέσα στο πυρέξ
8. Ψήνουμε για 20-30 λεπτά στους 200 μέχρι να ψηθούν τα αυγά και να φουσκώσει η ομελέτα



*αν θέλουμε στρώνουμε και πατάτες τηγανιτές ή βραστές απο κάτω

Print Friendly and PDF

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου