Αγαπημένα κουλουράκια που θυμίζουν τα παιδικά μας χρόνια και μοσχοβολάει όλο το σπίτι μόλις βγουν απ τον φούρνο!!
Υλικά:
- 1 βιτάμ καλουπάκι σε θερμοκρασία δωματίου
- 2 φλ ζάχαρη
- 4 αυγά
- 1/2 φλ γάλα
- 1 κουτ.γλυκού αμμωνία
- 1 μπείκιν
- αλεύρι (περίπου 8 φλυτζάνια)
- ή μια βανίλια ή ξύσμα ή κακάο
Εκτέλεση:
1. Σε μια λεκανίτσα βάζουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα ζυμώνουμε μεχρι να λιώσει το βουτυρο και να ανακατωθεί με τη ζάχαρη. Ρίχνουμε ένα ενα τα αυγά ανακατεύοντας μέχρι να απορροφηθούν
2. Διαλύουμε την αμμωνία στο γάλα και την προσθέτουμε. Ρίχνουμε και το μπέικιν
3. Ρίχνουμε την βανίλια και μετα το αλεύρι σιγά σιγα όσο πάρει. Αν θέλουμε να τα κάνουμε σοκολατένια ρίχνουμε 2-3 κουταλιές κακάο κοσκινισμένες προτού ρίξουμε το αλεύρι
4. Ανακατεύουμε καλα μέχρι να γίνει ελαστικό ζυμάρι. Το αφήνουμε λίγο να ξεκουραστεί
5. Κόβουμε μπαλίτσες και πλάθουμε μπαστουνάκια
6. Πλέκουμε το κάθε κορδονάκι σε πλεξουδάκι (εναλλακτικά μπορούμε να ανοίξουμε το ζυμάρι και να κόψουμε σχέδια με κουπ πατ)
7. Βάζουμε τα μπισκότα σε λαδωμένο ταψί και ψήνουμε περίπου για 20' στους 200 βαθμούς
Καλησπέρα Σασουλίνι (από το Σάσα;).
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα κουλουράκια της γιαγιάς έγιναν υπέροχα, όμορφα φωτογραφημένα, κι όπως μ΄αρέσουν! Χωρίς το γυαλιστερό του κρόκου από πάνω, αλλά ματ!
Καινούριος μαγειρικός όρος, το ματ.:)
Καλώς βρεθήκαμε!
Θα σε περάσω και στο blogroll μου να σε βρίσκω εύκολα.:)
Ζαμπία
Καλως σε βρήκα Ζαμπία!! Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, ελπίζω να τα λέμε συχνά!!
ΔιαγραφήΥΓ: Σασουλινι (χαιδευτικο) απο το Αναστασία :)