Χοιρινή πρασοτηγανιά






Άλλος ένας ωραίος χειμωνιάτικος κρασομεζές!! Και αν συνοδευτεί με πατάτες τηγανιτές ή ρυζάκι μπορεί άνετα να σταθεί και σαν κυρίως γεύμα


Υλικά:

  • 500 γραμμ. χοιρινή τηγανιά
  • 1 κ.γλ. μπούκοβο
  • 1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
  • 1 μεγάλο (ή 2 μικρά) πράσο ψιλοκομμένο
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 φλ. τσαγιού κόκκινο ξηρό κρασί
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση: 
1. Βάζουμε σε μπολ το χοιρινό, το πασπαλίζουμε με το μπούκοβο, την πάπρικα και το αλατοπίπερο. Τα ανακατεύουμε καλά.
2. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και ροδίζουμε γύρω γύρω το χοιρινό για 10’. Το βγάζουμε σε πιατέλα.
3. Ρίχνουμε στο ίδιο λάδι το κρεμμύδι και το πράσο και τα αφήνουμε να μαραθούν για 2’-3’.
4. Ξαναβάζουμε το κρέας μέσα στην κατσαρόλα και προσθέτουμε το κρασί.
5. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να μαγειρεύτει καλά το κρέας και να μαλακώσει μέχρι να πιει όλα τα υγρά του και να μείνει με το λάδι του. Αν χρειαστεί προσθέτουμε και λίγο νερό
6. Σερβίρουμε με πατάτες τηγανιτές, ρύζι ή σκέτο σαν μεζέ παρέα με κρασάκι


**προαιρετικά μπορούμε να βάλουμε και λίγη σάλτσα
Print Friendly and PDF

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου