Σοκολατενιο κεικ μους







Σοκολασμένο γλυκό στο οποίο κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί!! Δεν ειναι σαν το κλασσικό κέικ, αλλά μια μους σοκολάτας την οποία όμως ψήνουμε στον φούρνο. Δεν έχει αλεύρι και το φούσκωμα το κάνει από τα αυγά και μόνο. Οσο είναι ζεστό η σοκολάτα είναι ρευστή και όσο το αφήνουμε να κρυώσει χάνει την υγρασία του και σταθεροποιείται.



Υλικά:
350 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
225 γραμμ. βούτυρο κομμένο σε κυβάκια
5 αυγά
300 γραμμ. ζάχαρη
100 γραμμ. μπισκότα της αρεσκείας σας, κανέλας, βουτύρου κ.λπ., σπασμένα με τα χέρια

Εκτέλεση:

1. Σε μπεν μαρι λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο μέχρι να ομογενοποιηθούν.

2. Με το μίξερ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη για 5΄-6΄ λεπτά μέχρι να διπλασιαστούν σε όγκο και να γίνουν κρέμα.

3. Ρίχνουμε τη λιωμένη, χλιαρή πλέον, σοκολάτα στο μείγμα αυγών και απαλά ανακατεύουμε να ενωθούν τα δύο μείγματα.

4. Τέλος προσθέτουμε τα σπασμένα μπισκότα κι ανακατεύουμε απαλά με κουτάλι.

5. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψάκι (23εκ) και αδειάζουμε το μους-κέικ.

6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς, για 40΄-45΄, μέχρι να σταθεροποιηθεί το μείγμα και να κάνει μια ελαφριά κρούστα.

7. Αφήνουμε να κρυώσει για 30΄. Το σερβίρουμε χλιαρό (για να τρέχει η σοκολάτα)
Print Friendly and PDF

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου