Πτι φουρ





Εύκολα και νόστιμα μπισκότα γεμιστά με μαρμελάδα για να συνοδεύουν τον καφέ μας

Υλικά

  • 350 γρ. αλεύρι + μια μικρή ποσότητα για να ανοίξουμε το φύλλο
  • 250 γρ. βιτάμ
  • 140 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 2 κρόκους
  • 200 – 250 γρ. μαρμελάδα βύσσινο, ή φρούτα του δάσους ή φράουλα.
  • Ξύσμα από ένα λεμόνι
Εκτέλεση:
1. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά ΕKΤΟΣ από την μαρμελάδα.
2. Με τον πλάστη ανοίγουμε αρκετά λεπτό φύλλο (2 – 3 χιλιοστά) και με φορμάκια κόβουμε διάφορα σχέδια. Για ένα γλυκό θα χρειαστούμε δύο μπισκότα. Στο ένα κόβουμε στη μέση με ένα μικρότερο φορμάκι (πχ το καπάκι απο ένα μπουκάλι).
3. Τα ψήνουμε στους 170 βαθμούς μέχρι να αρχίζουν να ροδίζουν.
4. Μόλις ψηθούν και κρυώσουν ελαφρά (όχι τελείως), κολλάμε τα μπισκότα με τη μαρμελάδα.

*Αντί για μαρμελάδα μπορούμε να βάλουμε μερέντα
**Τα μπισκότα άν θέλουμε τα πασπαλίζουμε με άχνη ή βουτάμε τη μισή μεριά σε λιωμένη κουβερτούρα
Εκτύπωση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου