η πρώτη μου απόπειρα!! |
Υλικά:
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι
- 3 αυγά
- 1 κεσεδάκι σπορέλαιο
- αλάτι μια πρέζα
- μπεικιν 1 φακελάκι
- αλεύρι όσο πάρει
- φέτα τριμμένη
Εκτέλεση:
1. Χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε το γιαούρτι και λίγο αλάτι.
2. Στο κεσεδάκι από το γιαούρτι μετράμε το λάδι και το προσθέτουμε στα αυγά συνεχίζοντας το ανακάτεμα
3. Ρίχνουμε το μπείκιν και σιγά σιγά το αλεύρι (περίπου 4-5 φλ) μέχρι να γίνει μια ελαστική ζύμη σφιχτή. Την πλάθουμε σε μια μπάλα και την αφήνουμε 10 λεπτά να ξεκουραστεί
4. Λαδώνουμε λίγο τον πάγκο της κουζίνας για να μη κολλήσει η ζύμη και αφού την χωρίσουμε στη μέση παίρνουμε το ένα κομμάτι και με τον πλάστη το ανοίγουμε σε φύλλο, όχι πολύ λεπτό
5. Με μια κούπα κόβουμε στρογγυλά κομμάτια ζύμης και κάθε φορά ανοίγουμε το ζυμάρι για να κόψουμε
6. Σε κάθε στρόγγυλο κομμάτι βάζουμε στη μία άκρη λίγη φέτα τριμμένη και το κλείνουμε σα μισοφέγγαρο. Με ένα πιρουνάκι πιέζουμε τις άκρες για να κλείσουν καλά μη φύγει το τυρί! (εγώ βαρέθηκα να πλύνω ένα πιρουνάκι επιπλέον, τα πάτησα με τα δάχτυλα και "απέδρασε" το τυρί!! )
7. Λαδώνουμε ένα ταψί και αραδιάζουμε τα τυροπιτάκια. Προσοχή να μην ακουμπάνε μεταξύ τους
8. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς, και ψήνουμε για 20-30 λεπτά ανάλογα, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου