Το παστίτσιο του φτωχού




Μια εναλλακτική μακαρονάδα φούρνου με γιαούρτι, η οποία είναι μούρλια!! Η μόνη διαφορά της από την κανονική μακαρονάδα με κόκκινη σάλτσα, είναι ότι μπαίνει στο φούρνο για να κάνει κρούστα το γιαούρτι (η μπεσαμέλ του φτωχού!)


Υλικά: (για 4 άτομα)

  • μακαρόνια (κοφτά, βίδες, κοχύλια, φιογκάκια, πένες, χυλοπίτες, τορτελίνια ή ότι άλλο σχέδιο σας αρέσει)
  • 3-4 ντομάτες
  • 1-2 πιπεριές
  • 1 κρεμμύδι μέτριο
  • λίγη κέτσαπ
  • δυόσμο, βασιλικό, ρίγανη
  • αλατοπίπερο
  • ελαιόλαδο
  • 2 κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό 
Εκτέλεση:

1. Βράζουμε τα μακαρόνια κανονικά σε αλατισμένο νερό και με λίγο λάδι. Μόλις βράσουν τα σουρώνουμε και αφήνουμε να κρυώσουν λίγο
2.  Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε στα 4 βγάζοντας τα σπόρια. Τις βάζουμε στο μούλτι με το κρεμμύδι και τις πιπεριές να λιώσουν (αλλιώς ψιλοκόβουμε ή τρίβουμε στον τρίφτη)
3. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε ένα φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο (ίσα ίσα να καλύψει τον πάτο) και αφήνουμε να ζεσταθεί
4.  Ρίχνουμε την σάλτσα και ανακατεύουμε να τσιγαριστεί. προσθέτουμε λίγη κέτσαπ, αλατοπίπερο, μυρωδικά και ένα φλιτζανάκι του καφέ νερό. Αφήνουμε να πάρει μία βράση.
5. Απλώνουμε τα μακαρόνια σε ένα πυρέξ. Ρίχνουμε ένα κουταλάκι γιαούρτι στη σάλτσα, το ανακατεύουμε και την απλώνουμε πάνω στα μακαρόνια
6. Ανακατεύουμε τα γιαούρτια και ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά από πάνω. Αν θέλουμε ρίχνουμε και λίγη τριμμένη φρυγανιά από πάνω
7. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά ίσα ίσα να λιώσει το γιαούρτι και να κάνει κρούστα

* Προαιρετικά μπορούμε να ρίξουμε και λίγη φέτα τριμμένη στα μακαρόνια ή αλλαντικά
Print Friendly and PDF

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου