Χαλβάς Σιμιγδαλένιος







Κλασικό, γρήγορο και εύκολο γλυκό για όλες τις ώρες και ιδιαίτερα αγαπητό την περίοδο της νηστείας.

Αν και η κλασσική αναλογία είναι 1,2,3,4 εγώ θεωρώ πολύ τα 3 ποτήρια ζάχαρη και βάζω 2.

Yλικά :
  • 1 ποτήρι ηλιέλαιο 
  • 2 ποτήρι σιμιγδάλι χοντρό 
  • 2 ποτήρια ζάχαρη
  • 4 ποτήρια νερό
  • σταφίδες και καρύδια ψιλοκομμένα
  • κανέλα
Εκτέλεση:

1. Βάζουμε το λάδι να κάψει μαζί με το σιμιγδάλι μέχρι να καβουρδιστεί
2. Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό σε σιρόπι
3.  Μόλις σκουρύνει λίγο το σιμιγδάλι ρίχνουμε σιγά σιγά το σιρόπι προσεχτικά, ανακατεύοντας συνέχεια
4. Ανακατεύουμε συνέχεια για να πιεί το σιρόπι, ρίχνουμε και τις σταφίδες και λίγη κανέλα
5.  Μόλις αρχίσει να πήζει και να ξεκολλάει απο τα τοιχωματα ρίχνουμε και τα καρύδια.
6.  Αποσύρουμε απ τη φωτιά και σκεπάζουμε με μία πετσέτα για να τραβήξει την υγρασία και να σφίξει ο χαλβάς


και με ψημένο σιμιγδάλι στο φούρνο


Print Friendly and PDF

2 σχόλια:

  1. Αμα με ρωτήσεις θα σου πω οτι δεν μου αρέσει
    και αμα μου τον βάλουν μπροστά μου τον τσακίζω...
    αβυσσος η ψυχή (το στομάχι) της γυναικός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή