Πόσες φορές μια πιάνει μια λιγούρα και θέλουμε ένα σούπερ ντούπερ σοκολατένιο γλυκό αλλά βαριόμαστε να ανακατεύουμε την κουζίνα; Αυτή η συνταγή θα σας σώσει απο τις σοκολατολιγούρες γιατί είναι πανεύκολη και πεντανόστιμη με τη γεύση της αγαπημένης μας φουντουκόπαστας!!
Υλικά:
- 250 γρ πραλίνα
- 2 αυγά μεγάλα
- 10 κουταλιές της σούπας κοφτές φαρίνα
- 12 χαρτάκια για κεκάκια
Εκτέλεση:
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
2. Χτυπάμε τα αυγά πολύ καλά να αφρατέψουν
3. Προσθέτουμε την πραλίνα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα
4. Ρίχνουμε το αλεύρι μια κουταλιά κάθε φορά ανακατεύοντας καλά
5. Αν έχουμε ταψί με θήκες για κέικ αραδιάζουμε εκεί τα χαρτάκια, αλλιώς βάζουμε διπλό χαρτάκι (για να μην ξεχειλίσει) και τα βάζουμε σε ένα ταψάκι
6. Ρίχνουμε μια κουταλιά περίπου σε κάθε χαρτάκι
7. Ψήνουμε για 20 λεπτά και απολαμβάνουμε!
* ΠΡΟΣΟΧΗ, επειδή αυτή η συνταγή είναι άκρως εθιστική, κάντε λίγα παραπάνω για να μην αφήσετε την υπόλοιπη φαμίλια με την όρεξη!!
Ετσι ακριβως με εχει πιασει λιγούρα
ΑπάντησηΔιαγραφήαλλα δεν εχω πολλά υλικά. Εχω όμως χαρτακια χα χα!
Θα την κανω αυριο, καθ οτι δεν έχω μερέντα/νουτέλα.
χαχαχα ξεκινησες απ το βασικο: τα χαρτάκια !!! χαχαχαχα
Διαγραφήπεριμένω εντυπώσεις!! καλημέρα!
Τα έφτιαξα σήμερα... με μεγάη αποτυχια χα χα!
ΔιαγραφήΗρθα να σου πω (7 τραγούδια) για να μου πεις που εκανα λάθος.
Πρωτον ειχα ενα μονο αυγο. Δευτερον αυτα τα 10 κοφτα, δεν ξέρω αν ηταν σωστα στο μέγεθος. Τριτον εκανα και τσαχπινιες, ειχα φτιάξει μαρμελάδα φράουλα και βαλα απομια μικρη κουταλιτσα στο εσωτερικο καθε μαφιν. Τεταρτο, στα 20 λεπτα τα τσέκαρα, ηταν πολύ αφρατα και φουσκωτά. Με το που τα εβγαλα απο τον φουρνο αρχισαν αμέσως να ξεφουσκώνουν. Οταν τα δοκίμσα ηταν σκληρά καπώς.
καλημερούδια!! καλοφάγωτα!!! χμμμμ για το ξεφουσκωμα μαλλον φταίει η μαρμελάδα έπρεπε να βαλεις λίγο ακομα αλεύρι {το αλεύρι να είναι φαρίνα ή αν ειναι το απλο βαζεις και μπεικιν}. Με 1 αυγό κάνεις τη μισή δόση. Αν έβαλες τα υπόλοιπα υλικά στη δοση που λέω το 1 αυγό δεν εφτανε να σφίξει το μιγμα και να το φουσκώσει.
ΔιαγραφήΚοφτές κουταλιές εννοώ οτι οταν βουτηξεις το κουτάλι στο αλεύρι και το βγάλεις θα δεις οτι εχεις εναν μικρό Ολυμπο. το κουνάς λίγο να πέσει το περίσσιο αλεύρι που καμαρώνει σα βουνοκορφή. Τα συγκεκριμένα δεν φουσκώνουν και πολύ σαν κεικ ισα ισα παίρνουν όγκο
Να σου κάνω αλλημια ερωτηση:
Διαγραφήοταν σβηνεις τον φουρνο, τα βγαζεις αμεσως
ή τα αφηνεις με κλειστή την πόρτα
μεχρι να κρυώσουν καπως?
εγω σβηνω τοι φουρνο στα 15 -16 λεπτα και τα αφηνω μεσα για άλλα 5 μετα τα βγαζω να κρυωσουν εξω. γενικά σε ολα τα γλυκα και φαγητα κλείνω λιγο νωριτερα τον φουρνο τα αφηνω μεσα γτ ηδη ειναι ζεστος και τα βγαζω
Διαγραφήνα ξερεις οτι αυτα τα κεκακια εδεν ειναι τελειως στεγνα σαν το κλασσικο κεικ. εχουν μια υγρασια. μπορει να σου μοιαζουν σαν αψητα αλλα δεν ειναι!
Διαγραφήναι ειχαν την υγρασια τους και ηταν μια χαρα,
Διαγραφήμε το που τα εβγαλα απο το φουρνο ξφουσκωσαν
και μολις κρυωσαν εγιναν σκληρουτσικα.
Θα τα ξαναφτιάξω!