Τούρτα μερέντα



Εύκολη τούρτα για γιορτές και γενέθλια μικρών και μεγάλων με τη γεύση της αγαπημένης μας μερέντας!

Υλικά:

  • 20 μπισκότα σαβαγιάρ (ανάλογα και τη βάση της τούρτας βάζετε ή αφαιρείτε μπισκότα)
  • 2-4 κουταλιές της σούπας μερέντα
  • γάλα για το βούτηγμα (αν δεν φάνε μικρά παιδιά μπορείτε να ρίξετε λίγο κονιάκ,καφέ, Kahlua,ή Baileys )
  • σαντιγί (2 τενεκεδάκια είτε 2 φακελάκια φυτική)
Εκτέλεση:

1. Χτυπάμε την σαντιγί καλά να αφρατέψει με λίγη άχνη λίγο γάλα
2. Προσθέτουμε τη μερέντα στη σαντιγί και ανακατεύουμε μεχρι να γίνει σοκολατένια. Την βάζουμε στο ψυγείο για 10 λεπτα
3. Βουτάμε τα σαβαγιάρ στο γάλα, ίσα ισα να βραχούν όχι να μουσκέψουν! και απλώνουμε μια στρώση. Απο πάνω βάζουμε τη μισή σαντιγί και απλώνουμε (αν θελουμε ρίχνουμε τριμενο φουντούκι, κερασάκια, τρούφα). Καλύπτουμε με μπισκότα πάλι βουτηγμένα στο γάλα και τέλος βάζουμε την υπόλοιπη σαντιγί απλώνοντας την ομοιόμορφα.
4. Διακοσμούμε με ότι βάλει η φαντασία μας, πολύχρωμη τρούφα, κερασάκια, τριμμένο καραμελωμένο φουντούκι , πολύχρωμες καραμέλες, τριμμένο μπισκότο!
5. Διατηρούμε στο ψυγείο

*Μπορούμε να χτυπήσουμε τις 2 σαντιγές ξεχωριστά και στη μία να βάλουμε μερέντα και η αλλή να μείνει λευκή την οποία θα βάλουμε από πάνω.
**Για να δούμε ποσα σαβαγιάρ θα χρειαστούμε, στρώνουμε στο πυρεξ τη βάση και υπολογίζουμε συν άλλα 2-3 για το τελος. Δηλαδή αν η βάση μας χωράει 12 κάτω, πάνω θα χρειαστούμε 14 (τα σκεύη είναι πιο φαρδιά πάνω)
***Τα τενεκεδάκια σαντιγίς τα βάζουμε στο ψυγείο πρωτα, 2 μερες ή παραπάνω και μετα τα χτυπάμε
Print Friendly and PDF

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου