Ψηφιδωτό Ζελέ



broken glass jello

Τη λατρεεεεεεεύω αυτή τη συνταγή!! Είναι εντυπωσιακή, με λίγα υλικά. και ένας πρωτότυπος τρόπος να εντυπωσιάσετε (και να σκάσουν απ τη ζήλια τους οταν τους λέτε οτι την κάνατε εσείς και δεν τα αγοράσατε απο το ζαχαροπλαστειο ;)  ) 

Λέγεται Sea Glass Jello (κατι σαν ζελέ με θαλασσινό γυαλί, δλδ σαν τα βοτσαλακια στη θάλασσα που μοιάζουν με γυαλιά). Ελληνιστή, πιο κομψά (για να μην τρομάξουν οι καλεσμένοι οτι θα τους ταΐσουμε γυαλιά!) μπορούμε να το ονομάσουμε Ψηφιδωτό Ζελε. Η εκτέλεση ειναι λίγο μπελαλίδικη ως προς το χρόνο αναμονής αλλά η δροσερή γεύση του γλυκού μας αποζημιώνει.


dolmadaki

Υλικά:
  • 4 φακελάκια ζελέ διαφορετικού χρώματος (πχ φράουλα ανανάς λεμονι κερασι)
  • 1 κουτάκι ζαχαρούχο γάλα
  • ζελατίνη σε σκόνη (20γρ) ή σε φύλλα (10 φύλλα)
  • 4 ποτήρια βραστό νερο (1 για καθε ζελε)
Εκτέλεση:
1.
Διαλύουμε το κάθε ζελέ ξεχωριστά σε 1 ποτήρι ζεστό νερό και το αδειάζουμε σε ταπερ ώστε να έχουν λίγο πάχος και να το κόψουμε σε κυβάκια μετά

2. Βάζουμε τα ζελέ στο ψυγείο να πήξουν. Καλύτερα να τα κάνουμε το βράδυ
3. Ξεφορμάρουμε τα ζελέ και τα κόβουμε σε τετράγωνα (οχι πολύ μικρά κομμάτια)
4. Τα ανακατεύουμε ομοιόμορφα όλα μαζί και τα βάζουμε είτε σε μια χαμηλή φόρμα είτε σε ενα μεγάλο ταπερ
5. Διαλύουμε τις ζελατίνες σε λίγο κρύο νερό 
6. Ζεσταίνουμε 1,5 φλ νερό και διαλύουμε το ζαχαρούχο γάλα. Ρίχνουμε την ζελατίνη και ανακατεύουμε
7. Αδειάζουμε το ζαχαρούχο στο ταπερ με το ζελε. Κουνάμε να πάει παντού και το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει πολύ καλά
8. Μόλις σταθεροποιηθεί το γλυκάκι μας, το κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε

μωσαικο ζελε


psifidoto zele

ζελε μωσαικο

μωσαϊκο ζελέ

ψηφιδωτό ζελέ

* Για τα ζελε, αντι να αγοράσουμε τόσες γεύσεις μπορούμε να πάρουμε 1 φακελάκι φράουλα, 2 φακελάκια ανανά ή λεμόνι στα οποία μπορούμε να ρίξουμε χρώμα ζαχαροπλαστικής και ετσι να έχουμε 3 διαφορετικά χρώματα
**εγώ χρησιμοποιώ ζελατίνη σκόνη και έτσι βάζω 2 φακελάκια σε 1,5 κούπα ζεστό νερό να διαλυθούν και μετά προσθέτω το ζαχαρούχο. βάζω 1 φάκελο ζελέ βατόμουρο 1 φάκελο ζελέ μπανάνα και 1 φάκελο ζελέ λεμόνι που τον ανακατεύω με χρώμα ζαχαροπλαστικής

δείτε το βίντεο {εδω}


 (update 9/3/14}

Print Friendly and PDF

2 σχόλια:

  1. Έχω εντυπωσιαστεί από τη φωτογραφία! Λύσε μου μια απορία: Γράφεις ότι το κάθε φακελάκι ζελέ το διαλύουμε σε ένα ποτήρι βραστό νερό. Ξέρω ότι το ζελέ διαλύεται σε δύο ποτήρια νερό. Έχει γίνει λάθος ή εγώ δεν κατάλαβα καλά? Σε ρωτάω γιατί θέλω να το φτιάξω άμεσα, να καταπλήξω τα πλήθη!!! Χθές ανακάλυψα το blog σου και μου άρεσε απίστευτα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλησπέρα!! συγνωμη γαι την καθυστερηση!! ναι 1 ποτήρι νερό!! θελουμε να ειναι αρκετα σφιχτο γιαυτο η συνταγη λεει 1 μονο. Το ποτήρι- επειδή την πρωτη φορα την επαθα-, φρόντισε να είναι νεροπότηρο λιγο μεγάλο πχ σαν αυτα που εχουν οι μανες μας για τους μουσαφειραίους τα κρυστάλλινα..... επίσης καλύτερα να βάλεις ζελατίνη σε σκόνη και όχι τα φύλλα. τη συνταγή την είχα βρει αποτο ιντερνετ μπορείς να δειςκαι στοyoutube τη διαδικασία!
      Σε ευχαριστώπολύ!! ελπίζω να τα λέμε συχνά!! καλη επιτυχία στο γλυκό σίγουρα θα μείνουν όλοι άφωνοι!! ;)

      Διαγραφή