αλλιώτικη πουτίγκα!




γλυκο βαφτισης

Πως μπορούμε να κάνουμε ενα σουπερ γλυκάκι απο το τίποτα;; πολύ απλό! Αν σας έχει περισσέψει κέικ ή παντεσπάνι και δεν ξέρετε τι να το κάνετε και λυπάστε να το πετάξετε σας έχω μια ιδέα. Μπορείτε να το κάνετε και αν σας έρθουν επισκέψεις ξαφνικά και δν έχετε να κεράσετε κάτι (υπολογίστε 5 μερίδες βγάζει η κρέμα, και ανάλογα το κέικ που σας περίσσεψε κιόλας)

Υλικά:
  • κείκ ή παντεσπάνι που περίσσεψε
  • 1 φακελάκι κρέμα κορν φλάου οτι γεύση θέλετε (εγώ έβαλα φυστικι αιγίνης)
  • λίγο σιρόπι απο γλυκό κουταλιού
Εκτέλεση:
 1. Ετοιμάζουμε την κρέμα αραβοσίτου σύμφωνα με τις οδηγίες στο φακελάκι. Μόλις αρχίζει να πήζει και την τραβήξουμε απο τη φωτιά την αφήνουμε λίγο να κρυώσει
2. Σε μικρά ποτηράκια (εγώ έβαλα του κρασιού) βάζουμε λίγο κέικ και ρίχνουμε λίγο σιρόπι απο γλυκό του κουταλιού (εγω έβαλα απο το συκο).
3. Πάνω απο το κέικ βάζουμε λίγη κρέμα και απο πάνω πάλι λιγο κέικ με σιροπάκι.
4. Τελειώνουμε με μια κουταλιά κρέμα και την απλώνουμε να πάει παντού ομοιόμορφα

* Αντί για κέικ μπορούμε να βάλουμε μπισκότα
** Αν δεν έχετε τα φακελάκια στο ντουλάπι, κανένα πρόβλημα!! ετοιμάστε δική σας κρέμα με γάλα, αλεύρι ή κορν φλάουερ, ζάχαρη και για γεύση βάλτε ξύσμα λεμόνι, πορτοκάλι ή βανίλια ή λικέρ ή σιρόπι απο γλυκά κουταλιού (εδω προσέχουμε την αναλογία ζάχαρης}


Print Friendly and PDF

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου