- 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 κουταλάκι γλυκο’υ ζάχαρη
- 1 κ.γλ. αλάτι
- 1 μικρό φλιτζανάκι του καφέ λάδι
- 1 μαγιά
- 200-250 ml. νερό χλιαρό
- 150 γρ. κασέρι τριμμένο
- 150 γρ, μυζήθρα ή φέτα
- 1 κρασοπότηρο γάλα
- 2 κουταλιές σούπας κρασί λευκό
- λίγη ρίγανη ή θυμάρι ή άνιθο
1. Ρίχνουμε τη μαγιά,το αλάτι,ζάχαρη με λίγο νερό και ανακατεύουμε να διαλυθούν.
2. Προσθέτουμε το αλεύρι ζυμώνοντας και ρίχνοντας σιγά σιγά το νερό,φτιάχνοντας μια μαλακή ζύμη.
3. Την κάνουμε μπαλίτσα και σκεπάζουμε με πετσέτα,αφήνουμε 15′ να ξεκουραστεί.
4. Την απλώνουμε σε ταψί για τάρτες ή απλό πυρέξ, καλυπτοντας και τα τοιχώματα, την τρυπάμε και ψήνουμε 15′ στους 180βαθμους.
5. Σε ενα μπωλ ανακατεύουμε τα τυριά με το γάλα ,το κρασί και τη ρίγανη,Ρίχνουμε το μείγμα πάνω στη ζύμη και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να ροδίσουν τα τυριά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου