Εύκολη Κολοκυθόπιτα χωρίς φύλο






Πανεύκολη, γρήγορη και νόστιμη κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο! οτι πρέπει για τις ώρες που μας πιάνει λιγούρα και τεμπελιάζουμε να ανακατώσουμε την κουζίνα. Ιδανική και για πρωινό και για βραδινό και μιας και τα κολοκυθάκια είναι στο φόρτε τους τώρα το καλοκαίρι, θα σας φανεί τόσο εύκολη που θα την κάνετε συνέχεια!






Υλικά:

  • 1 κιλό κολοκυθάκια μικρά ή μεσαία 
  • 3 αυγά 
  • 1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο 
  • φέτα τριμμένη (όση θέλει ο καθένας) 
  • 1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι
  • διάφορα μυρωδικά ανάλογα τα γούστα: μαϊντανό, άνηθο, δυόσμο
  • κρεμμυδάκια φρέσκα

Εκτέλεση:

1. Καθαρίζουμε και τρίβουμε τα κολοκυθάκια στον τρίφτη. Τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι με 1/2 κουταλιά αλάτι να στραγγίσουν τα νερά για 1 ώρα.
2. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά και ρίχνουμε το λάδι, πιπέρι, μυρωδικά, κολοκυθάκια, κρεμμυδάκια και τη φέτα. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμα αλεύρι μέχρι να γίνει ένας σφιχτός χυλός. Ανάλογα με το πόσο μίγμα μας βγήκε λαδώνουμε ένα ταψί λίγο μεγαλύτερο ώστε να γίνει λεπτή η πίτα μας.
3. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για μισή ώρα με 3 τέταρτα, ανάλογα τον φούρνο.

*Την δεύτερη φορά που την έκανα πρόσθεσα λίγο γάλα στα αυγά και τα χτύπησα και έγινε κάπως πιο αφράτη!




Εκτύπωση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου