Κορμός με Χαλβά




Υλικά:

  • 250 γρ κουβερτούρα
  • 500 γρ χαλβά απο ταχίνι με γεύση βανίλια
  • ξύσμα από ένα μεγάλο πορτοκάλι
  • 2 κουτ. σουπας λάδι
  • 1,5 φλυτζάνι ξηρούς καρπούς (αμύγδαλα, καρύδια, φουντούκια, φιστίκι Αιγίνης)
  • 1 κουταλάκι κανέλα
  • ψιλοκομμένα γλυκά του κουταλιου (πορτοκάλι, νεράντζι, κεράσι)

Εκτέλεση:

1. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί
2. Προσθέτουμε το λάδι, το ξύσμα και την κανέλα
3. Αποσύρουμε απο την φωτιά και προσθέτουμε τον χαλβά κομένο σε κομμάτι, τους ξηρούς καρπόυς και τα γλυκά
4. Ανακατεύουμε προσεχτικα για να μην λιώσει ο χαλβάς
5. Απλώνουμε το μίγμα σε λαδόκολλα και τυλίγουμε σε σαλάμι
6. Αφήνουμε τον κορμό 2 ώρες στο ψυγείο να σφίξει

*Μεσα στην λιωμένη σοκολάτα αντι για κανέλα μπορείτε να προσθέσετε σιρόπι απο το γλυκό κουταλιού.
Print Friendly and PDF

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου