Πατάτες με χωριάτικο Λουκάνικο






Ενα εύκολο φαγητό για εκείνες τις μέρες που δεν ξέρουμε τι να μαγειρέψουμε! επίσης ειναι και τέλειος τσιπουροκρασομπυρομεζές!!!!!

Υλικά:
  • 1/2 φλ ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 3 κόκκινες πιπεριές σε λωρίδες
  • 6 μεγάλες πατάτες σε κύβους
  • 2/3 κούπας λευκό κρασί
  • 1 κ.σ. ξίδι
  • 1 κ.γ. ντοματοπελτέ
  • 4 καλά χωριάτικα λουκάνικα σε φέτες
  • 1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
  • αλάτι,πιπέρι

Εκτέλεση:


1
.Σε φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί. Ρίχνουμε και σοτάρουμε μέσα στο λάδι τα κρεμμύδια και τις λωρίδες της πιπεριάς.
2. Αφού γυαλίσουν προσθέτουμε στην κατσαρόλα τις πατάτες και τις σοτάρουμε κι αυτές μερικά λεπτά.
3. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα μας το κρασί,το ξίδι,τον πελτέ,τα λουκάνικα,την πάπρικα,αλάτι και πιπέρι.
4.Σιγομαγειρεύουμε το φαγητό μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες μας.



Αντί για κατσαρόλα μπορούμε να το βάλουμε στον φούρνο:
κόβουμε τις πατάτες σε κομμάτια τις μαρινάρουμε με πολύ λίγο λάδι, μουστάρδα, πιπέρι, λίγο αλάτι, μέλι και τις αραδειάζουμε σε ταψί. Για κοκκινιστές τις μαρινάρουμε με πολύ λίγο λάδι, αλάτι, πιπέρι, σάλτσα ντομάτας. Ρίχνουμε λίγο νερό κόβουμε το λουκάνικο σε κομμάτια και το βάζουμε πάνω απ τις πατάτες. σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε 30 λεπτά να βγάλει τα υγρά το λουκάνικο και να βράσει και ξεσκεπάζουμε συνεχίζοντας το ψήσιμο. Αφαιρούμε το λουκάνικο οταν είναι έτοιμο και αποτελειώνουμε τις πατατες



Print Friendly and PDF

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου