Υλικά:
- 1 κούπα βούτυρο
- 1/3 κούπας ζάχαρη
- 2 αυγά
- 2 κουταλιές κονιάκ
- 1 κουταλιά ξύσμα πορτοκάλι
- 3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 χαρτάκι μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κιλό μαρμελάδα
Εκτέλεση:
1. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, να ασπρίσει και να αφρατέψει. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και ύστερα το κονιάκ.
2. Ρίχνουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε ώσπου να γίνει μια ζύμη μαλακιά.
3. Στρώνουμε τα 2/3 της ζύμης στην ταρτιέρα καλύπτοντας τα τοιχώματα.Τρυπάμε με ενα πιρούνι την βάση
4. Απλώνουμε απο πάνω τη μαρμελάδα και με την υπόλοιπη ζύμη, πλάθουμε κορδόνια και στολίζουμε την επιφάνεια.
5. Ψήνουμε την τάρτα στους 175 βαθμους για 30′-35′.
updated:
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου