Σιροπιαστή Κοπεγχάγη





Το πως ονομάστηκε έτσι αυτό το γλυκό δεν ξέρω να σας πω! Αλλά αν η Κοπεγχάγη είναι το ίδιο "νόστιμη" και αρχοντικιά τότε θα την συμπεριλάβω στις αγαπημένες που πόλεις!!
Ενα ιδιαίτερο γλυκό, συνήθως γιορτινό, με φύλλα κρούστας και καρυδόπιτα. Οπότε αν είστε σε δίλημμα να φτιάξετε κέικ η μπακλαβά, σας βρήκαμε τη λύση! Μπακλαβαδοκεικ ή αλλιώς Κοπεγχάγη!! σλουρπ....
Υλικά:
  • 500γρ φύλλο κρούστας
  • 6 αυγά
  • 350γρ βιτάμ για τα φύλλα
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • 1 μπείκιν
  • 1 φλ. φρυγανιά τριμμένη
  • 3 φλ καρύδια ψιλοκομμένα
  • κανέλα και γαρύφαλλο


Σιρόπι:
  • 4 φλ ζάχαρη
  • 3 φλ νερό

Εκτέλεση:

1. Χωρίζουμε τα φύλλα στη μέση
2. Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι και στρώνουμε εναλλάξ τα μισά φύλλα βουτυρώνοντας τα ενδιάμεσα
3. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και τους κρόκους με τη ζάχαρη να αφρατέψουν
4. Προσθέτουμε σιγά σιγά στους κρόκους τα υπόλοιπα υλικά και στο τέλος τα ενώνουμε με τη μαρέγκα
5. Στρώνουμε τη γέμιση πάνω απο τα φύλλα και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, βουτυρώνοντας ενδιάμεσα
6. Χαράζουμε σε κομμάτια και ψήνουμε για 30-35 λεπτά στους 200
7. Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας τη ζάχαρη με το νερό
8. Μόλις βγάλουμε το γλυκό απο το φούρνο σιροπιάζουμε με το χλιαρό σιρόπι και το αφήνουμε να το τραβήξει
Print Friendly and PDF

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου