Μαρμελάδα Ροδάκινο





Ισως η καλύτερη μαρμελάδα!! Πανεύκολη, μυρωδάτη και πολύ νόστιμη!! Κάθε καλοκαίρι που τα ροδάκινα είναι στο φορτε τους, κάνω μαρμελάδα ροδάκινο.
Στην Κοζάνη είναι το Βελβεντό που φημίζεται για τα ροδάκινα του, οπότε έχω ένα λόγο παραπάνω για να φτιάχνω αυτή τη σούπερ μαρμελάδα! Ειδικά προς το τέλος του καλοκαιριού που οι τιμές έχουν πέσει, θα πάρω ροδάκινα και βερίκοκα και θα αρχίσω τα ανακατέματα στις κατσαρόλες!!




Εμένα μου αρέσει περισσότερο απ τη φράουλα. Μου αρέσει να την βάζω μέσα σε κέικ, σε τάρτες, στο γιαούρτι! Δοκιμάστε την κι εσείς!!

Υλικά:

  • ροδάκινα
  • ζάχαρη
  • λεμόνι
Εκτέλεση
1. Ξεφλουδίζουμε τα ροδάκινα {μπορούμε να αφήσουμε κάποιες φλούδες} και τα πολτοποιούμε στο μούλτι {αν θέλουμε κομματάκια φρούτου ρίχνουμε ψιλοκομμένα μέσα στην κατσαρόλα}
2. Μετράμε πόσες κούπες πολτό είναι τα ροδάκινα και ρίχνουμε την ανάλογη ζάχαρη. Π.χ αν ο πολτός είναι 4 κούπες η ζάχαρη θα είναι 4. εγώ βάζω 3 και όχι 4, 1 λιγότερο ζάχαρη
3. Τα αφήνουμε για 1 ώρα και μετά ανάβουμε το μάτι σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε και λίγες σταγόνες λεμόνι και ανακατεύουμε απαλά με μια ξύλινη κουτάλα.
4. Βράζουμε μέχρι να αρχίσει να πήζει η μαρμελάδα, να στέκεται στο κουτάλι
*ΣΗΜΕΙΩΣΗ η μαρμελάδα καθώς κρυώνει σφίγγει πολύ, γιαυτό δεν την πολυβράζουμε σκεπτόμενοι οτι πρέπει να πήξει
5. Αδειάζουμε τη μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα, κλείνουμε το καπάκι και την αφήνουμε να κρυώσει







Εκτύπωση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου