Ζαμπονοκασεροπιτα





Υλικά:
  • 1 πακετο σφολιάτα (2 φυλλα)
  • 200 γρ.ζαμπόν κομμενο σε κύβους
  • 200γρ.κασέρι τριμμενο
  • λίγη φέτα
  • 4 κ.σούπας αλεύρι φαριναπ2 αυγά
  • 2 κούπες γάλα φρέσκο
  • μοσχοκάρυδο
  • πιπερι
Εκέλεση:

1. 
Ετοιμάζουμε πρώτα τη γέμιση. Βάζουμε στην κατσαρόλα το γάλα,ρίχνουμε το αλεύρι κοσκινισμένο και ανακατεύουμε σε δυνατη φωτιά να δέσει η κρέμα (σαν μπεσαμελ).Τότε την κατεβάζουμε απο τη φωτιά, ρίχνουμε τ'αυγά χτυπημενα,τα τυρια,το ζαμπον,το πιπερι και μοσχοκάρυδο.
2. Βουτυρώνουμε ένα ορθογώνιο πυρέξ. Στρώνουμε στον πατο το 1 φύλλο. Απο πάνω απλώνουμε τη γέμιση ομοιόμορφα. Καλύπτουμε με το άλλο φύλλο. Κλείνουμε καλά τις γωνίες για να μην φύγει η γέμιση.
3. Μ'ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε ελαφρά σε κομμάτια (Προσοχή μην κόψετε μεχρι κάτω γιατι θα βγει η γέμιση). Αλείφουμε με νερό το φύλλο (μπορείτε να ριξετε και λιγο σουσάμι απο πάνω) και ψηνουμε σε προθερμασμένο φούρνο,αρχικά στους 200 και κατόπιν χαμηλώνουμε στους 180 ώσπου να ροδοκοκκινίσει (20-30 λεπτα)
Print Friendly and PDF

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου