Φασόλια στο τηγάνι




Εύκολο και γρήγορο φαγητό αν κρατήσετε λίγα βρασμένα φασόλια στην κατάψυξη από την φορά που θα τα μαγειρέψετε ειτε σούπα είτε στο φούρνο.

Υλικά:
  • φασόλια βρασμένα
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 2 καρότα ή και 3 ανάλογα
  • μαιδανός και σέλινο ψιλοκομμένα
  • 2 ντομάτες ώριμες στον τρίφτη
  • αλατι

Εκτέλεση:
1. Σε ένα τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο (ισα να καλύψει τον πάτο) να κάψει
2. Ρίχνουμε το κρεμμύδι να τσιγαριστεί, μετά τα καρότα και τα φασόλια
3. Ρίχνουμε την ντομάτα και ανακατεύουμε απαλά να πάει παντού. 
4. Προσθέτουμε 1-2 φλιτζάνια νερό, ανάλογα, ισα ισα να καλύψουν τα φασόλια και τα αφήνουμε να πάρουν βράση μέχρι να τελειώσει το νερό. Που και που κουνάμε το τηγάνι να ανακατωθούν για να μη κολλήσουν
5.  Ρίχνουμε το αλάτι και τα μυρωδικά και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νεράκι ακόμα. Κλείνουμε το μάτι και τα αφήνουμε να βράσουν και να πιουν το νερό

Εκτύπωση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου