Μπαμπάδες



Υλικά:
  • 1 ποτήρι νερο χλιαρό
  • 1 ποτήρι σπορέλαιο
  • 3 αυγά
  • 1 κουταλάκι του γλυκου ζαχαρη
  • μισο καλουπάκι μαγιά
  • 400γρ αλεύρι τύπου 55 (αναγράφεται στη συσκευασία)
  • σαντιγί και κερασάκια για γαρνίρισμα
Σιρόπι
  • 4 ποτήρια νερο
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 250γρ γλυκόζη

Εκτέλεση:
1. Λιώνουμε την μαγιά στο χλιαρό νερο.
2. Προσθέτουμε το λάδι, τα αυγα και τη ζαχαρη. Χτυπάμε καλα και αδειάζουμε τη ζύμη σε φορμάκια ή την φόρμα του κέικ, τα οποία εχουμε λαδώσει.
3. Γεμίζουμε μεχρι την μέση της φόρμας γιατί φουσκώνουν
4. Ψήνουμε στους 200 για 20-30 λεπτά (ανάλογα με τον φούρνο) μεχρι να ροδίσουν
5. Τα σιροπιάζουμε μόλις τα βγάλουμε απο τον φούρνο και τα αφήνουμε να τραβήξουν σιρόπι
6. Τα ξεφορμάρουμε, τα κόβουμε στη μέση αλλα όχι ως την άκρη. Γεμίζουμε με σαντιγί και γαρνίρουμε με κερασάκια ή τρούφα ή αμύγδαλο φιλέ. Διατηρούνται στο ψυγείο
Εκτύπωση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου