Μιλφέιγ





Μιλφέιγ ( Mille Feuilles) σημάινει 1000 φύλλα, μια ονομασία που προήλθε απο τον τρόπο παρασκευής της σφολιάτας με τα πολλά διπλώματα του φύλλου. Η αυθεντική συνταγή του μιλφέιγ ειναι με ψημένα φύλλα σφολιάτας αλλά και η παραλλαγή του γλυκού με τα σφολιατίνια, είναι εξίσου νόστιμη!!!

Υλικά:

  • 3 πακέτα σφολιατίνια
  • 2 φακελάκια κρέμες ζαχαροπλαστικής βανίλια
  • 5-6 φλυτζάνια γάλα
  • 1 κουτάκι σαντιγί,το οποίο το έχουμε βάλει στο ψυγείο να παγώσει
  • άχνη ζάχαρη και κανέλα για το στόλισμα


Εκτέλεση:

1. Ετοιμάζουμε τις κρέμες χτυπώντας τες με το γάλα, σύμφωνα με τις οδηγίες τους και τις βάζουμε στο ψυγείο για 5 λεπτά
2. Χτυπάμε την παγωμένη σαντιγί με λίγο άχνη και γάλα και την διατηρούμε στο ψυγείο
3. Σε ενα πυρέξ αραδιάζουμε μια στρώση σφολιατίνια και απο πάνω βάζουμε την μισή κρέμα
4. Αλλη μια σειρά από σφολιατίνια και την υπόλοιπη κρέμα.
5. Βάζουμε για 5-10 λεπτά στο ψυγείο και μετά απλώνουμε απο πάνω την σαντιγί
6. Τα σφολιατίνια που περίσσεψαν τα θρυμματίζουμε πάνω απο την σαντιγί και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα!
7. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 1-2 ώρες να σφίξει η κρέμα και σερβίρουμε





*αντί για σφολιατίνια, μπορούμε να πάρουμε σφολιάτα να τη βάλουμε σε ταψάκι με λαδόκολλα να κάνουμε τρυπούλες με ενα πιρούνι και να την ψήσουμε ισα ισα να ροδίσει




Print Friendly and PDF

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου